A természetes illat vonzza a férfiakat

Zanza!

n_illata_leadA drága parfümök beszerzésére fordított, komoly összegeket spórolhatnának meg maguknak a nők; ahhoz ugyanis, hogy a férfiak tetszését elnyerjék, elegendő lenne a test saját illatanyaga is. Sőt a teljesen természetes, „natur pur", különösen vonzónak bizonyulhat.

Pacsuli  vagy jázmin -  a női test saját illatainak vonzerejével egyetlen drága illatanyag sem vetélkedhet. Ennek oka, hogy a férfi orr rendkívül érzékenyen reagál a természetes női illatokra.

 

 

Állati kísérletek tapasztalataiból már tudjuk, hogy a hím állatok tesztoszteron szintje, a nőneműek által, különösen a párzási idő alatt kibocsátott illatjelzések hatására, jelentősen megemelkedik. Saul Miller és Jon Maner a Floridai Egyetem kutatói megvizsgálták, hogy a jelenség az emberekre is jellemző-e.

A vizsgálat során a kutatók, fiatal nők között pólókat osztottak ki, majd megkérték őket, hogy azokat, három éjszakán át viseljék. A kísérletet tovább finomították és a pólók viseletét a különböző menstruációs ciklusokhoz igazították. A pólókat ezt követően begyűjtötték, majd férfiakat kértek fel arra, hogy szagolják meg az aromaanyagokkal átitatott ingeket. A kísérletben résztvevő kontrollcsoport tagjai, még nem hordott pólókat szagoltak. Nyálminta segítségével, - az illatpróba előtt, majd azt követően is - megmérték az alanyok tesztoszteron szintjét.

A női test saját illata izgalomba hozza a férfiakat

Bebizonyosodott, hogy a tesztoszteronszint akkor emelkedett különösen magasra, ha a férfi egy, éppen a peteérés fázisában lévő nő ingét szagolta. Ezen felül, a szimatolásban résztvevő férfiak, a fenti fázisban lévő nő illatát tartották a legvonzóbbnak.

A kutatók, a vizsgálatból kiindulva, bizonyítottnak látják azt a feltevést, hogy tudat alatti szinten, a humán szexualitásban is működik a jelenség, miszerint a nők által kibocsátott illatanyagok, mint jelzések, tudatalatti reakciókra késztetik a férfiakat. A termékenységi szakaszban lévő nő illatának következtében fellépő tesztoszteronszint emelkedés, a hímnemű partner párzási reakcióit éppen a „legmegfelelőbb" időben indítja be.

A tanulmány a „Psychological Science" szaklapban jelent meg.

 

 

Blogmustra