Zanza!

szingli-fokuszNem lehet mindenki Lara Croft, állítja a szexuálpszichológus, aki szerint ha az összes lány szilikonmellű lenne, akkor egy lapos fenekű, kismellű nő lenne a legizgalmasabb a férfiak számára.

 

 


article-type-interju

 

Tele vagyunk maszkulin nőkkel és feminin férfiakkal, amiért egyértelműen a társadalom a felelős. A sorozatos párválasztási kudarcok főleg ezzel a problémával magyarázhatók – állítja dr. Csides Kata szexuálpszichológus. Tréningjein az egyedülálló fiatal felnőtt korosztály számára azt próbálja megtanítani, hogy hogyan legyünk igazi nők illetve erős férfiak a huszonegyedik században.

 

- Egyre többen élnek magányosan, egyre több a párkapcsolati kudarc, szerinted mi ennek az oka?

Egyszerűen hamis a képünk magunkról és a világról. Például mindig jót nevetek, amikor arra kérem a tréningen részt vevő lányokat, hogy írják le milyen számukra az ideális férfi. Mintha egy scfi film főszereplőjét keresnénk. Nagyon magasak az elvárások. Mondani is szoktam: „ilyen férfi, kiscsibém, nem létezik.” De ugyanez igaz a pasiknál is. Egy „izmos fűszál” testalkatú leírja nekem, hogy mekkora legyen a melle, meg milyen a feneke a kívánt hölgynek. Én meg ekkor megkérdezem: „És mit kap cserébe ez a nő”?

 

- Ennyire fontosak a külsőségek?

Bizonyos embereknél igen. És ez a társadalom hibája is, hogy egy lány csak akkor tartaná magát tökéletesnek, ha nagyobb, formásabb lenne a melle. Majdnem az összes nő elégedetlen a testével. Pedig nem lehet mindenki Lara Croft.

 

- Ezeket a téveszméket hogyan győzitek le?

Például a tükörtechnikával. Oda állítom elé, és megkérdezem, hogy mit lát. Aztán a csoport véleményét is megkérdezem az adott alanyról. Majd sminkes, styliste segít a megfelelő külső megtalálásában. Továbbá megértetem velük, hogy mindenki egyedi, egyszeri, megismételhetetlen. Ha mindenkinek szilikon melle és feneke lenne, akkor minden férfi azért az egyetlen lapos nőért lenne oda. Az lenne az izgalmas.

 

– A külsőségek a megismerkedéskor döntőek, de mi van azokkal, akiknek ez megy, ám arra képtelenek, hogy egy hosszú távú kapcsolatot kialakítsanak?

Általában egy magányos ember életében valami belső konfliktus nem engedi meg a párkapcsolatot. Ezért először ezt a problémát kell megtalálunk. Mert a legtöbben addig szenvednek csak, amíg fel nem ismerik a gátjaikat. Ha megvan a felismerés, sokkal könnyebb változtatni. Például rájön, hogy partnerei sorra az apaszerepet kapják, nem pedig a társét. Vagy a fiúk anyát keresnek, nem pedig a nőt! Ilyenkor fontos elemezni a szülőkkel való kapcsolatot is.

 

- A magányos emberek, divatos, de helytelenül használt szóval a szinglik gyakran élnek „a csak szex és más semmi” jeligével. Erről mi a véleményed?

Egészen molekuláig bontva le tudom neked vezetni, hogy miért szükséges testileg és lelkileg is a napi egy szeretkezés. A hormonháztartást és az immunrendszert is erősíti. Továbbá hiszek a szeretet erejében, mint az élet értelmében. Ha nem kapunk szeretet, meghalunk. De CSAK az alkalmi kapcsolatot nem tartom helyesnek. Ha egy nő magát mindössze ennyire értékeli, akkor valóban ennyit fog kapni az élettől. Sokan védekeznek azzal, hogy hónapok óta nem voltak senkivel és már nagyon hiányzott a „biológia”. Ám az a véleményem, hogy „egy alkalommal” nem sokat ér.

 

- Miért nem lehet koedukált tréningeket tartani? - Ki tudja, talán szerelmek is szövődnének.

Azért, mert míg a nőknek elég 15 percenként új információt adni, addig a férfiaknak ez az igényük 5 percenként jelentkezik. Tehát teljesen másként kell felépíteni a tréninget ahhoz, hogy a figyelem ne lankadjon. A fiúk a női hangot ugyanott érzékelik az agyban, ahol a zenét. Tehát egy vékonyabb hangú kolléganőmnek, szerintem, nem is hallják meg minden szavát. Szerencsére az én hangorgánumom mély, így remélem, egy az egyben átmegy az üzenetem a férfiak felé.

 

- Milyen más különbség van még a nemek között a tréning szempontjából?

Jaj, a pasik nagyon válogatósak. Fontos számukra a tréning helyszíne és az étlap. Hát hiába, a kényelem mindenek felett… A lányok el vannak egész nap a görögsalátájukkal, míg a fiúkkal háromfogásos ebédet kell ennem.

 

- Tréning után milyen visszajelzéseket kapsz?

Pillanatok alatt kialakul a jó hangulat, nagy röhögésekkel telik el a két és fél nap. A legtöbbször azt kérdezik, hogy nincs-e folytatása a tréningnek. Szóval nem egy esetben ülünk össze kétszer, sőt háromszor. Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy sokan számolnak be utólag, hogy sikerült egy jó párkapcsolatot kialakítaniuk a tréningen tanult módszerekkel. Megváltozott az életről alkotott véleményük, az életvezetésük, az értékrendjük. Azt gondolom, ha csak két ember él másképp a tréning után, már megérte a fáradtságot.

 

Ha ez bejött, nézd meg ezt is:

A szex gyakran azért csalódás, mert megengedjük, hogy átverjenek, saját zsibvásárunk eredménye – a férfira várunk, pedig gyönyörünk saját kezünkben van. | A szex magasiskolája: az intimtorna titkai

Nem stimmeltek az ágyban, mégis ragaszkodtok egymáshoz, és tennétek is az ügy érdekében: akkor nektek való az örömszerzés elméleti és gyakorlati tanfolyama – a szextréning titkai, a résztvevők személyes beszámolóival. | Egy szextréning tapasztalatai

 

Blogmustra