A nyilvános inzultálás már nálunk is elérhető

Az önbizalomhiánnyal küzdő hősszerelmesek ezentúl szakképzett dramaturgok segítségével menthetik meg kedvesüket a molesztálóktól, imponálhatnak az első randin, lovagiaskodhatnak a kiszemelttel, minden különösebb erőfeszítés nélkül.

inzultus_m

Nincs más dolguk, mint azon drukkolni, hogy a beépített ember legyen az, aki a kedvesüket inzultálja majd, ne egy igazi haramia...

"Ha gondolkodtál már azon, hogy játssz a valósággal... ha tudod, mekkora hatalma van a meglepetés erejének... ha végre szeretnéd a saját ízlésed szerint alakítani a helyzetet, akkor eljött a te időd." - olvashatjuk a speciális szolgáltatást kínáló, sokat sejtető rigmust Gyuris Attila weboldalán . Nagy vonalakban barátságos átverésről van szó, szűkebb értelemben egy jó ízű tréfáról, feloldással a végén. Kandikamera, csak kamerák nélkül. A szakértői gárda egy része beépített és a humor a főszereplő, így az átverés egyedi lesz és megismételhetetlen. A végén pedig mindig jön a leleplezés és az együtt nevetés.

Felszabadító tüsszentés

Munkáikat a barátság, a könnyedség és a közös jó kedv motiválja, a végeredmény pedig ízlésesen elfér a szülinapi bulikon, szórakozóhelyen, parkolóban. Előzőleg, egy személyes beszélgetés során megismerkednek az ügyféllel és feltérképezik az átejtendő személyiségét is. Milyen a stílusa, hol vannak a határai? Ezután kidolgozzák és felépítik a tréfát. A cél, hogy mindeközben valamennyi résztvevő jól érezze magát. Gyuris Attila ötletgazdával beszélgettünk.

Ez a humor zsigeri - mondja Attila. Ösztönöket mozgósít, feltételes reflexeket indít be. Ha jól feloldjuk, hasznos tapasztalatokat szerez a benne szereplőknek. Tapasztalatokat arról, hogy reakcióink és szabad válaszadásunk egy helyzetre igen csak korlátozott. Ami végül is marad, az annak a megértése, hogy minden helyzet, sokkal, de sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt gondolnánk róla. Sok szövegelés helyett inkább azt a hasonlatot adnám, hogy olyan, mint egy tüsszentés egy perc orrfacsarás után. Felszabadító!

Menekülés helikopterrel és váratlan pofon

Ez a szolgáltatás teljesen új, önmagában véve is meghökkentő. A csapat azonban nem csupán meghökkenteni szeretné a kuncsaftokat, hanem felmutatni egy pozitív benyomást, egy jól eltalált és kivitelezett élményt is. Vékony a jég a szörnyülködés és a felszabadult jókedv között.

Eddigi akcióink - az ügyfeleink szerint is - sikeresek voltak, de mindig tanulunk, minden tapasztalatot beépítünk a további megrendelésekbe. A legtöbbször össze is barátkozunk az ügyfeleinkkel, és barátaink száma hétről hétre nő. Íme egy példa - egy nem régi akcióból - hogy érezzék a helyzetet: egy vállalkozói klub összejövetelét tartották egy 5 csillagos hotelben, ahol mint a biztonságért felelős csapat főnöke jelentem meg, és biztosítottam a jelenlevőket, hogy nincs ok az aggodalomra, de hamarosan megérkezik a tűzoltóság.

Természetesen lett füst is, kiderült, lángra kapott az alattuk található szárazáru raktár, jött a mentőhelikopter, a megdöbbent résztvevőket pedig a „biztonsági főnök" arra utasította, hogy nyugalmukat megőrizve induljanak el a tetőre vezető lépcsőn. Egy emelet megmászása után a felszolgáló munkatársak pezsgőt kínáltak, és névjegykártyát osztogattak egy tábla csokival együtt. A résztvevők mindegyike úgy vélte, ez volt az idény legizgalmasabb összejövetele.

Persze van, amikor nem teljesen úgy jönnek össze a dolgok, ahogy terveztük - folytatja Attila. Előfordult, hogy egy gyorsétteremben találkoztam a megrendelővel, aki a barátnője előtt kívánt imponálni. A szóváltást lökdösődés követte, ami meg is volt beszélve, de az ezt követő, a helyzet hevében elcsattanó pofonról nem volt szó, amit ráadásul én kaptam. Persze a helyzet "ült", sőt az ügyfelünk elégedettebb volt, mint valaha, viszont az arcom sajgott. Nem kértem felárat, de tartozik "eggyel".

A bőrömön érzem egy buli hangulatát

A jelenlegi és jövőbeni ügyfelek elégedettsége a közös cél, és ennek érdekében, minden helyzetből tanulnak és fejlesztik a tudományukat, hogy a meglepett sikolyok és nevetések még őszintébbek legyenek. A szituációs átverés egyelőre nem túlságosan elterjedt műfaj hazánkban.

Leggyakrabban a puszta érdeklődés hajtja hozzánk az ügyfeleinket. Aztán egy fél óra együtt, és nyakig belemerülve a lehetőségekbe ötletelünk. Innen már csak egy lépés egy munkatárs, egy barát ugratása, vagy egy parti, szülinapi buli feldobása egy 10 perces közreműködéssel. Évek óta dolgozom a szórakoztató iparban. A "bőrömön érzem" egy buli hangulatát, tudom és alakítom, alakítom, ahogy tudom. Szívesen használom más tapasztalatát is, gyakran kikérem a barátaim, de leginkább a barátnőm véleményét. A kész forgatókönyv tekintetében pedig, épp most gondolkodom a "sorozatgyártás" lehetőségéről. Bár a tervezés is rendkívül vicces és szórakoztató, mégis, a jövőben szeretnék egy pár jól kidolgozott tréfát csomagban ajánlani.

Könnybe lábadt ölelgetés és hála

Tréfa természetesen akad olyan trubadúrok számára is, akik álmaik hölgyének igyekeznek imponálni. Például, a megrendelő egy étteremben ül, ahova belép a beépített ember, és a nyakába borul. Kiderül, hogy azóta sem feledi „a nepáli kiruccanást, ahol, ha Te nem lettél volna, akkor én ma nem lehetnék itt, tudod, az a hegy, a mi hegyünk, ahonnan a válladon hoztál le, és ahova soha, de soha, semmi pénzért nem mennék vissza. A hegyünk, ahova ketten indultunk, de majdnem egyedül érkeztél haza... Nézd a kezem! Ez a seb emlékeztet minden nap arra a napra. A hágóvasad vágta... De megállított a zuhanásban. Ha Te nem lettél volna! De ma este ne beszéljünk a borzalmakról, viszont azt engedd meg, hogy a vacsorátokat -a tiédet és a kedvesedét- én álljam. Tudom, hogy megállapodtunk, nem beszélünk róla, de most, hogy újra látlak, nem bírom magamban tartani az érzéseimet. Még egyszer köszönöm!" (a vége már természetesen könnyek között) Majd odafordul a hölgyhöz: "Gratulálok! A barátja egy igazi hős! A legjobb kezekben van!" (búcsúzás, könnybe lábadt ölelgetés és hála) Nincs kellék, nincs utazás, csak pici színészet, jó szöveg, és retorika. És az eredmény nem marad el.

Lebuktatást nem vállalnak

Az ár tekintetében azt az elgondolást követjük, hogy van a közreműködésünknek egy ára, és vannak a költségeink. Legtöbbször egyébként a költségek magasabbak - mondja Attila. Ezekre a költségekre adunk egy előzetes kalkulációt, a minimum-maximum határ figyelembe vételével. A közreműködésünk egy másik ár. Ebben megállapodunk, és külön adjuk hozzá a költségekhez. Tételesen követhető, nincs félreértés, nincsenek rejtélyek. Például, ha valaki olcsóbban szerez egy rendőrautót, vagy egy, az ugratáshoz szükséges, és a megállapodásunk szerinti eszközt, akkor azt használjuk. De egy egyszeri és személyes megrendezett találkozó, és az annak keretén belül történő, 10 perces diskurzus az ügyfelünk előtt, Budapesten nem lehet több 15.000 Ft-nál.

A csapat számos olyan kéréssel is találkozott, amit kénytelenek voltak visszautasítani. Már az alapításkor leszögezték, hogy elsődleges céljuk a szórakoztatás. Nem kívánnak lebuktatni félrejáró párokat, munkahelyi lopásokat, nem viccelődnek azzal, ami másnak fáj, nem űznek gúnyt senkiből. Eddig még nem találtam meg az igazság pálcáját - vallja az ötletgazda - de ha megtalálnám, akkor sem törném senki felett. A durva tréfákra létezik más vállalkozás, keressék bátran.

Mustra