7 hiba, amit a nők elkövetnek a hálószobában

A kezdeményezőkészség teljes hiánya, kiábrándító szerkó és felesleges kérdezősködés: többek közt ezeket a negatívumokat említették azok a férfiak, akiket a nők leggyakoribb hálószobában elkövetett hibáiról kérdeztünk.

Kimeríthetetlen és örök téma, hogy férfi és nő milyen tipikus hibákat követhet és követ el szexuális téren: legyen szó a nem kellő odafigyelésről, a kezdeményezőkészség hiányáról, vagy arról, hogy idővel a hálószoba a puszta rutin színterévé válik. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ezúttal néhány olyan – többnyire férfimegszólalók szájából elhangzott – hibát gyűjtöttünk össze, amiket a nők gyakran elkövetnek a hálószobában.

1. Kiábrándító szerkó

A GalTime párkapcsolati szakértője, Jane Greer első helyen említi a nem éppen izgató, lompos pizsamákat és otthoni felszereléseket, amelyek kétségtelenül gondoskodnak arról, hogy a férfinek elmenjen a kedve a szextől. Persze ha csak ezen múlik, valószínűleg a vonzalom terén is lehetnek gondok, de tény, hogy egy-egy szexi fehérnemű vagy átlátszó neglizsé bármikor képes feldobni egy pár estéjét, utat nyitva például a vicces szerepjátékoknak. Dániel (35) szerint például „a vicces szerkó” nem mindig kiábrándító, feltéve, ha lehet nevetni rajta – és a másik nem sértődik meg, ha nevetsz. Ha nem is rendszeresen bújsz szexi göncbe, alkalmanként jutalmazd meg egy-egy ilyen belépővel a pasidat, a hatás garantáltan nem marad el.

2. A kezdeményezőkészség és a meglepetés teljes hiánya

Bár úgy tűnhet, hogy a téged éppen ölelő férfinek mindegy, hogy hogyan juttok el az ágyig, mert így vagy úgy úgyis megkapja, amit szeretne, jobb, ha tudatosítod: ez egyáltalán nem így van. A köztudatban persze az él, hogy a férfi a kezdeményező fél – ami sok esetben nagyon helyes is, ha így van –, de a háló nem ez a terep.

Tulajdonképpen ebbe a kategóriába tartozik a kérdésfeltevés és annak megosztása is, hogy mit szeretnél. Katának (27) például bevallása szerint nagyon sokáig tartott megtanulni, hogy „kérdezni kell, azt viszont nem kell megvárni, hogy a másik kérdezzen, vagy kitalálja a gondolataid, hanem mondani magadtól, mit szeretnél”.

3. Megjátszás

Az általunk megkérdezettek előkelő helyen emlegették azt a jelenséget, amikor a nő úgy tesz, mintha minimum pornósztár lenne – bár ez Dániel szerint végtelenül komikus is tud lenni, amit akár pozitívumként is elkönyvelhetünk.  A modoros és „pornófilm-szagú” viselkedés szerintük kiábrándító és végképp képes elvenni az ember kedvét a rosszalkodástól.

4. Negatív kritika

Kevés dolog tudja jobban lelohasztani egy férfi lelkesedését, mint az, ha úton-útfélen az orra alá dörgöljük, mit csinál rosszul. Ez persze nem jelenti azt, hogy fogjuk be a szánkat: de sokkal szerencsésebb, ha a másik szemszögből közelítünk, és azt osztjuk meg vele, mit tehet, hogy nekünk jó legyen, mire vágyunk.

5. Korlátozások és kikötések

Péter (34) szerint nincs is annál rosszabb, mint amikor az imádott nő valamilyen előfeltételhez, ígérethez köti a szexet – tehát zsarol: „akkor lesz szex, ha elmosogatsz, elviszel moziba stb”. A szex szerinte nem szívesség, ezért minden ilyesfajta feltétel kizárt és nevetséges. Az sem kevésbé kiábrándító, amikor a barátnő azért mond nemet – vagy akár igent –, mert az előző pasival történt már hasonló – mondja Péter. „Olyan sincs, hogy egyszer volt valami/bármi, de aztán legyen elég, nem lesz többet ilyen, vagy majd csak a következő szülinapodon. Ha volt már, akkor rajta van a menün” – idézi Chris Rockot.

6. Folyamatos kérdezősködés

A nők tetemes százaléka imád beszélni, és ez sokszor a hálószobára is kiterjed. Az általunk megkérdezett férfiak szerint kétségkívül akciógyilkos tud lenni, ha a másik éppen a legkritikusabb pillanatban találja megkérdezni, hogy „Most ugye jó?”. „Ha megkérdezi, biztos lehet benne, hogy már nem az” – mondja Tibor (32). Ilyenkor érdemesebb a partnerből előtörő hangokra és apró jelzésekre figyelni, amikből garantáltan meg tudod állapítani, hogy neki bizony most igencsak jó.

7. Széthagyott cuccok, rendetlen környezet

A szó szoros értelmében vett hálószobáról még nem ejtettünk szót, pedig valahol ez is kritikus pont lehet a zavartalan szexuális élet bonyolításában. „Nyilván van egy csomó olyan dolog, ami elég nagy kapufa minden félnél, de ezeknek a legnagyobb részét két normális ember meg tudja egymással beszélni, legyen szó akár a kedvenc pózokról. Vannak viszont dolgok, amik annyira alapvetőek, hogy nincs értelme beszélni róluk. Ilyen például vallási kegytárgyak elhelyezése a hálószobában, az állatmintás fehérnemű, az alapvető igénytelenség, betétek, tamponok, illetve bármilyen bizarr, női testhez köthető termék elöl hagyása, amivel egy férfi tuti nem találkozik a saját megszokott kis környezetében” – mondja Attila (28).

Szerinte az ezoterikus és a női- vagy férfilélekkel foglalkozó könyvek, illetve a "Miért vagyok sikertelen nő" című könyvekhez hasonló darabok "harminc színes könyvjelzővel megtűzdelve az éjjeli szekrényen” szintén kiábrándítóak tudnak lenni. „Azokat a dolgokat érdemes hanyagolni, amik alapján könnyen gondolhatják rólunk, hogy bolondok vagyunk. Ezeket tartsuk meg magunknak, de legalábbis addig biztosan, amíg nem találunk hasonló érdeklődési körűt” – tette hozzá.

Persze van, aki úgy gondolja, hogy elég vicces, ha valaki csak profin és részletesen berendezett környezetben képes „bizonyítani”: „Nyilván nagy szenvedély lehetett, ha a könyvcímeket is látta” - fűzte hozzá egyik megszólalónk. Nem beszélve arról, hogy naiv módon mi szeretnénk azt hinni, hogy ha már a hálószobáig eljut két ember, feltételezhetően van annyi közös bennük, hogy már nem kell a könyveket pásztázni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra