Jövő héten melegfesztivál rapidrandival

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Pride elnevezésű melegfesztivált. Július 4-től egy héten át workshopokkal, táncestekkel, filmvetítésekkel és rapidrandival várják az érdeklődőket. Jövő szombaton pedig ismét útjára indul a Meleg Méltóság Menete.

A programok számos helyszínen zajlanak, de idén is a Művész Mozi lesz a Fesztivál egyik központja, itt zajlanak a filmvetítések július 4. és 11. között. A workshopoknak, beszélgetéseknek, táncesteknek, és színházi előadásoknak pedig a Bálint Ház és a Brit Nagykövetség épülete ad otthont.

Az elmúlt két évben a Meleg Méltóság Menetét szélsőségesek zavarták meg. A jövő szombaton az Andrássy úton végigvonuló menetet kordonokkal és rendőri jelenléttel biztosítják majd.

A szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke, Steigler Sándor elmondta: most is felkészültek az esetleges atrocitásokra, de a rendőrséggel április óta egyeztetnek a helyszínek, és a résztvevők biztonságának szavatolásáról. A rendőrség az egyhetes programsorozat minden helyszínét védeni fogja, ahogyan más, melegek által látogatott szórakozóhelyeket is.

A rendőrséggel való megállapodásuk értelmében legalább 100 fő önkéntest is biztosítaniuk kell a szervezőknek. Ezért a szervezők önkéntes, a fesztivál menetét kísérő embereket keresnek, de emellett szükség van programokról informáló recepciósokra, fesztivál műsorfüzeteket szállító biciklis vagy autós futárokra is.

A Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál és az ehhez kapcsolódó Meleg Méltóság Napja eseményeinek programjait ide kattintva találod.

Mustra