Elkezdődött a 27. CAFe Budapest

Több mint 100 program, 17 nap, mintegy 40 helyszín - a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál az elmúlt 27 évben a közép-európai térség legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozatává vált.


A CAFe Budapest minden évben kiemelt figyelmet szentel egy-egy ország kultúrájának: 2018-ban az évszázados függetlenségüket ünneplő balti államok művészei állnak a fókuszban. A hazai zeneszerzés legfrissebb eredményeit négy koncerten felvonultató Mini-Fesztivál vendége a lett zeneszerző, Selga Mence lesz október 10-én – a balti fókuszhoz kapcsolódva.


A Tomkins Énekegyüttes igazi ínyencségekkel készül a fesztiválra: az együttes előadásában a közönség első ízben hallhatja Muntag Lőrinc és Kedves Csanád darabjait, de a zenekarvezető, Dobra János és a szólót éneklő Horváth Mária megkeresésére komponált művet Balassi Bálint soraira Serei Zsolt is.

Joan Catala
Joan Catala

Aki újító szellemű produkcióra vágyik, annak október 16. és 18. között feltétlenül látnia kell Joan Català többszörösen díjnyertes, Pelat című előadását Budapest közterein.

Ibaaku
Ibaaku

A fesztivál könnyűzenei helyszíneinek sora ismét bővül, és az idén csatlakozó Akácfa utcai koncerthelyszín, az Instant igen izgalmas line-uppal nyit: érkezik a Black Flower, valamint a több hangszeren játszó szenegáli előadóművész és komponista, Ibaaku.

Chad Lawsont
Chad Lawsont

Az amerikai zongoristát, Chad Lawsont saját szerzeményeiről is jól ismerheti a nagyközönség, de játssza Bach vagy Chopin műveit, így az A38-on is felejthetetlen koncertre számíthatunk tőle október 11-én.

Guillaume Perret
Guillaume Perret

A francia szaxofonos és zeneszerző, Guillaume Perret igazi felfedező, hangkutató, aki a legkülönfélébb elektronikai eszközökkel – pedálokkal, effektekkel – felszerelkezve lép át mindenféle műfaji konvenciót. A BJC Big Band hazánk legkiválóbb zenészeiből alakult, vezetője Csizmadia Dávid trombitás: eredeti big band hangszerelésű darabokat vettek repertoárjukra és Magyarországon nem, vagy csak ritkán játszott műveket szólaltatnak meg. Maynard Ferguson-emlékestjük igazi csemege lesz.
További információ: www.cafebudapestfest.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek