Pléden ülés, bor a kézben, jazz a fülben...

Idén is vár a nyár leghangulatosabb fesztiválja!

DIVANY 1

Ha a tökéletes nyári estét egy pohár kellemesen hűsítő borral a kezünkben, jazz és funk slágerekre ringatózva, csillagok alatt, a Balaton partján képzeljük el, akkor augusztus 2-4. között Paloznaki Jazzpikniken a helyünk. Egy romantikus, fehérre meszelt házakkal és girbe-gurba utcácskákkal teli falut keressünk, de a levegőben szálló zene miatt el sem tudjuk téveszteni.

DIVANY 3

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A  Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig mindent átélhetünk, miközben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból.


Homola Szabolccsal, a fesztivál másik alapítójával félig paloznaki lakosok vagyunk, ha tehetjük, szabadidőnk nagy részét itt töltjük. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan mutassuk meg a világnak ezt a csodálatos Hild-díjas települést, hogyan vonzzunk ide embereket. Így jött a jazz és a bor összekapcsolása. Egy kis bulival indult a Tájház-udvaron a szomszédos településen lévő SnétbergerTehetség Központtal karöltve. Fábián Juli koncertje volt, ami először vonzott be annyi embert, hogy egyértelmű volt, van igény a rendezvényre, és arra, hogy növekedjünk.

– mesélt a kezdetekről Valde Orsolya, a Paloznaki Jazzpiknik egyik alapítója és projektvezetője.

Azóta 3 napos, 4 színpados piknikké nőttük ki magunkat.

DIVANY 2

2018-ban itt az idő, hogy egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozzunk Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, a hazai nagy kedvenc Geszti Péter pedig egy egyedi felállású, különleges produkcióval lép fel, a Geszti+Jazz+Az+Lányok formációval!


A piknik szombatjára fúvós szekcióval egészülünk ki, és több, máshol nem játszott dallal is készülünk. Lesz egy meglepetésünk is, eljátsszuk az egyik bossa-novánkat, amit nagyon szeretek. És itt lesznek a „lányok” is: Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi

– mesélte a koncertről Geszti Péter, aki szerint a Balaton mellett fellépőként és közönségként is mindig nagy élmény egy fesztiválon részt venni.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. A nemzetközi sztárvendégek mellett válogatott hazai fellépőket hívtak a piknik házigazdái: itt lesz a Soul Surge, Kollányi Zsuzsi és Dr. Echo duója, Muck Éva, a 2015-ös év női basszusgitárosa az USA-ban - a sor folyamatosan bővül.
És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

DIVANY 4

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.

DIVANY 5

A Jazzpiknik a VeszprémFesttel koprodukcióban kerül megrendezésre, rendező partner a Paloznaki Önkormányzat. A program a Mol Nagyon Balaton programsorozat része.

Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként  interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!
Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

www.jazzpiknik.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek