Nekünk a Balaton a Riviéra

shutterstock 54009982

Utazni jó, utazni kell, és ugyan egyedül is csodás élmény lehet útra kelni, de talán még jobb, ha mások is csatlakoznak hozzánk. Ezért keres szerkesztőségünk is "útitársakat".

Bár a fapadosoknak köszönhetően rengeteg külföldi célpont vált elérhetővé számunkra, egyes statisztikák szerint tavaly 15 százalékkal nőtt a belföldi turizmus. Nyilván nem lep meg senkit, hogy a legtöbben a nyári időszakban mennek el pihenni, és talán az sem, hogy a Balaton az egyik legnépszerűbb célpont az üdülni vágyók körében. Így júniusban nekünk is húz a szívünk a magyar tenger felé, és így vannak ezzel olvasóink is, akiknek segíteni szeretnénk abban, hogy nyaralásuk a lehető legjobban sikerüljön. És miért gondoljuk, hogy megfelelőek vagyunk erre a feladatra?

Dívány - A saját életemet élem

Kiadványunk a mindennapi életet meghatározó témákat jár körbe, mint egészség, fitness,  gyereknevelés, gasztrokultúra, lelki jóllét, divat és szórakozás. Olvasóink kedvelik a hétköznapi emberek történeteit, ahogy szívesen fogadnak minden olyan praktikus tanácsot is, ami segíti a mindennapjaikat.

És mit modanak a számok? A napi elérés multiplatformon 84 400 RU (desktop: 50 400 RU, mobil: 31 900 RU, tablet: 6300 RU), a Facebookon pedig 58 500 lájkolónk és 56 200 followerünk van, saját Instagramunk pedig egyre növekvő követőtáborral büszkélkedhet.

Mert szeretünk utazni

Az évek során rengeteg helyre eljutottunk, hiszen más városokról, régiókról, országokról csak úgy lehet írni, ha személyes tapasztalatokat szerzünk. Tavaly felfedeztük az osztrák riviérát, illetve a Karib-tengert idéző Grüner See-t, de Kijev és Észak-Olaszország is felkerült képzeletbeli térképünkre, ahogyan azt is megnéztük, miért érdemes Amszterdam helyett (vagy épppen mellett) Rotterdamba látogatni, ha éppen Hollandiába vágyunk. Idén pedig bemutattuk már Szlovénia legjobb helyeit is: összefoglalónkra 21 400 egyedi látogató volt kíváncsi. Az sem baj, ha valaki már mindent tud ezekről az úti célokról, hiszen az olvasók rendszeresen tesztelhetik is tudásukat. Egyik cikksorozatunkban lemérhették például, mennyire vannak képbena szomszédos Horvátország látnivalóival.

És persze jól ismerjük Magyarországot is, legutóbb Boldogkőváralján jártunk, ahol alaposan kiképeztük magunkat a gönci barackból, tudásunkat pedig több mint 10 000 egyedi látogatóval oszthattuk meg. Persze nem csak egynapos túrákat vállalunk: 2014-ben például a szerkesztőség egy része leevezett a Tiszán. Kalandjaikról videósorozat is készült, melynek legnézettebb részét több 2400 alkalommal tekintették meg. 

A Balatonnál végül annyiszor voltunk, hogy egy kezünkön meg sem tudjuk számolni. Így már azt is tudjuk, hogy nemcsak nyáron, hanem szezon előtt és ősszel is gyönyörű, ebből az élményből pedig a család sem maradhat ki.

Mert szeretünk jókat enni és inni

Ezzel pedig olvasóink is így vannak, ezt bizonyítja az is, hogy a cikkünk arról, melyek a legjobb balatoni éttermek, több mint 54 000 egyedi látogatóhoz jutott el. És ne feledkezzünk el tesztjeinkről sem, volt, hogy a nyár egyik legfontosabb kísérőjévé avanzsált ízesített söröknek veselkedtünk neki, és ez több mint 66 000 egyedi látogatót hozott. Persze nemcsak a szerkesztőség biztonságában merünk véleményt alkotni, hanem helyben is, sőt, a séfek titkainak is szívesen utánajárunk.

Mert szeretünk mindent kipróbálni és tanácsokat adni 

Nem tagadjuk, hogy életünk egyik fő célja a hedonizálás, de azért a sportolástól sem rettenünk meg: kolléganőnk tavaly kipróbálta magát az Ultrabalatonon, és azoknak is adtunk tippeket, akik inkább egy öbölátúszáson mérettetnék meg magukat. Vagy éppen azoknak, akik csak körbebringáznák a tavat, akár egy háromévessel a csapatban. A nap végén pedig jöhet a munkába oltott szórakozás, mert nincs nyár a Díványnál, ha nem készül egy jó trendjelentés a BalatonSoundról, de szívesen számolunk be olyan kezdeményezésekről is, mint a Hello Wood táborai: 2017-es anyagunkat például 54 ezren olvasták.

Praktikus tanácsokból sincs nálunk hiány, hiszen megannyi kérdés merül fel egy utazás előtt: hol szálljunk meg, hova menjünk strandolni, mennyibe fog ez kerülni, hogy pakoljunk, melyik naptej nyújtja a legjobb védelmet, mi lesz a testmozgással, ki vigyáz a lakásra, és így tovább. Emellett persze szívesen nézünk a dolgok mögé, vagy azok mélyére, például, hogy a pszichológusok szerint miért is olyan jó nyaralni, vagy mint jelent anyaként elutazni a családdal egy olyan helyre, ahol ugyanannyi munkát végezhetünk mint otthon

És még annyi kaland vár ránk!

Természetesen idén sem szeretnénk olvasóinkat balatoni cikkek nélkül hagyni, összeszedtük ezért, miről írnánk szívesen a magazinunkban. Íme a lista, a teljesség igény nélkül:

  • Északi vagy déli part? Vannak kérdések, amik megosztják az emberiséget, és amiről szívesen vitatkozik bárki. Igen, ez is olyan, megpróbálunk mi is érvelni mindkét oldal mellett, az olvasók pedig szavazhatnak: az ő szívüknek melyik part kedves.
  • Mit csináljunk a Balaton mellett, ha esik az eső? Merthogy minden nyaralás alatt van 1-2 nap, amikor nem látjuk a napfényt, az, ugye, borítékolható.
  • Milyen új helyek nyitottak a Balaton mellett? A magyar gasztronómia vidéken is szárnyal, de vajon merre és hová menjen az, aki, mondjuk, megkóstolná, hogy mit tud Kistücsök, ami már azelőtt is fogalom volt, hogy séfhelyettese bejutott volna a Bocuse d'Or világdöntőjébe, de azért az újoncoknak is szívesen adna esélyt.
  • De mi van azokkal, akik inkább magunk szeretnek serénykedni a konyhában? Nekik egy olyan recept-összeállítással készülünk, amelynek főszereplői a hagyományos balatoni strandételek lennének, például a hekk vagy a lángos.
  • És ha már gasztronómia, mostanában több ismert séf is saját szendvicskollekciót álmodott meg egy-egy benzinkútlánc számára. Mi pedig szívesen megkóstolnánk, milyen kulináris kalandok várnak útközben azokra, akik otthon felejtették a gondosan elkészített szalámis szendvicset, de nem szívesen bírják ki a célig éhgyomorral.
  • Ha pedig a Balatonra tartunk, azonnal be is számolnánk az élményeinkről, mégpedig úgy, hogy beülünk egy közösségi irodába, és felcsapjuk a laptopunkat. Igen, nemcsak azoknak szeretnénk segíteni, akik a lábukat lógatnák, hanem azoknak is, akik nem tudnak elszabadulni a munkából, de a nagyvárost azért maguk mögött tudják hagyni. Digitális nomádok, szevasztok!
  • Emellett szívesen bemutatjuk azt is, hogy milyen különleges programok várják a gyermekkel utazókat, mik azok a kellékek, amik nélkül nem érdemes elindulni strandolni, és hogy milyen csodálatos nyaralók is vannak a Balatonnál.

Gyerünk a vízbe!

Persze azoknak is szívesen adunk tippeket, akiket a magyar tenger nem vonz annyira, de azért szeretik víz közelében tölteni a forró nyári napokat.

Te miről olvasnál szívesen?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek