Tejet, de milyet? Tejkalauz Tipegők anyukáinak.

Tehéntej, bolti tej, dobozos tej, sovány tej, karamellás tej, homogénezett tej, tartós tej, vitaminnal dúsított tej, szójatej,kecsketej... és megannyi féle és fajta tej, amit nap mint nap fogyasztunk. De mit adjunk a kisgyereknek?

A tej fogyasztása része étkezési kultúránknak. Isszuk magában, kakaóval ízesítve, vagy csak a reggeli kávéhoz. De mi a helyzet a család legkisebb tagjaival?

A tejalapú táplálás fontos a kisgyermek életében, de nem mindegy, milyen tejet iszik rendszeresen.

A legkézenfekvőbb megoldás a tehéntej lenne. Azonban a tej nem a legideálisabb az 1-3 éves tipegők táplálására, hiszen a fejlődő szervezet számára szükséges számos vitaminból és ásványi anyagból nem tartalmaz elegendő mennyiséget. Például D- vitamin tartalma szinte elenyésző a szükséges napi ajánlott mennyiséghez képest.

A kisgyermekek igényeire szabott tejalapú Junior gyerekitalok ideális mennyiségben tartalmazzák a vitaminokat és ásványi anyagokat az 1-3 évesek számára.

A Milumil Junior gyerekitaloknak kiemelkedő az A-, C- és D- vitamin tartalmuk, ezen kívül vas- , jód- és cinktartalmuk is igazodik a gyermekek  napi igényéhez. Napi két pohár (2x250 ml) Milumil Junior gyerekitallal fedezzük a kisgyermek napi D- vitamin szükségletének 100%-át, A- vitamin szükségletének 80%-át. És további C- vitamin pótlásra sem lesz szükség. Amellett, hogy vitamintartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak az immunrendszer védelméhez, a gyerekek imádják és a kakaó is ugyanolyan finom belőle, csak egészségesebb formában, mint  tehéntejből elkészítve.

Amennyiben kérdésed van gyermeked táplálásával vagy a Junior gyerekitalokkal kapcsolatban, keresd védőnőnket az alábbi elérhetőségeken:

Milumil Tanácsadás: 06 80 33 12 33 (munkanapokon 9-17 óráig), milumil@milumil.hu

Milumil. támogatja az immunrendszert.

www.milumil.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek