Három egyszerű lépés, hogy ne legyenek ínyproblémáid

Válassz egy megfelelő fogkefét, használj olyan fogkrémet, amelyik véd a baktériumok ellen, és öblögess naponta szájvízzel. Ha ezt a három lépést betartod, máris sokat tettél fogaidért. Sőt, az alábbi videóból az is kiderül, hogyan előzhetők meg az ínyproblémák.

Hogyan ápold az ínyedet?

Reggel rohanunk, este fáradtak vagyunk, a fogmosást sokszor csak rutinszerűen letudjuk. Pedig a foglepedék hatékony eltávolítása nem csak fogaink, de az egészséges íny megőrzésének alapja. Ha nem is tudunk minden étkezés után, akkor naponta legalább kétszer, minimum 2 percen keresztül mossunk fogat, de akkor tényleg alaposan. Sokan amellett, hogy nem megfelelő fogkefét választanak maguknak, rosszul is mosnak fogat. Nem jól mozgatják a fogkefét, nem tisztítják meg alaposan a fogak összes felszínét, vagy egyszerűen kihagyják a leghátsó fogakat. Ezért a legjobb megoldás, ha a legközelebbi szűrővizsgálaton fogorvosod tanácsát is kikéred a helyes fogmosási technikáról. Egy jó fogorvos magától is egyből kiszűri, ha valamit rosszul csinálsz.

Aztán persze az sem mindegy, hogy milyen fogkrémet használsz. Lehetőleg szerezz be olyan fogkrémet, mint például a Colgate Total Pro Gum Health, amely véd a baktériumok ellen, minimalizálja a foglepedéklerakódást, emellett szintén segít megelőzni a leggyakrabban előforduló szájápolási problémákat (fogkő, fogzománckopás, fogelszíneződés).

A foglepedék hatékony eltávolításához alapvető fontosságú, hogy megtaláld a megfelelő fogkefét. Olyat keress, amelyik képes megtisztítani a nehezen elérhető helyeket, mint például a fogközök, ugyanakkor kíméletes az ínyedhez. A még tökéletesebb eredményért szintén ajánlott rendszeresen, mondjuk fogmosás után antibakteriális hatóanyagú szájvízzel öblögetni, és elengedhetetlen a fogselyem használata.

Mindezt megtalálod a teljes körű ínyvédelmet nyújtó Colgate Total Pro Gum Health termékcsaládban!

A cikk jövő heti folytatásában részletes információt találsz a Colgate Total Pro Gum Health termékcsaládról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra