Nem tudsz mit kezdeni a sok csokinyúllal? Ez az egyszerű és isteni desszert fog megmenteni

Szabó Eszter

Húsvétkor a gyerekek imádják összegyűjteni a kertben vagy jobb híján a lakásban szétszórt édességeket, amiből következik, hogy az ünnepek után a legtöbben egy nagy halom csokinyúllal éljük mindennapjainkat. Ha szeretnél új életet lehelni a nagyon látványos, de nem mindig a legfinomabb édességekbe, dobd össze belőlük ezt a brownie-t, amiről garantáljuk, hogy az egyik legfinomabb lesz, amit eddig ettél.

Tálalhatod egy-egy kanál fagyival, forró, rumos, erdei gyümölcsös raguval, de házilag felvert tejszínhabbal is, amit narancshéjjal és mandulalikőrrel ízesítettél. Arra mindenképpen figyelj, hogy a kávét és a sót semmiképpen ne hagyd ki belőle, mert ezek adják gazdag ízét, és csakis jéghidegen szeleteld, mert akkor a legfinomabb.

Remek sütialaprecept az alábbi, úgyhogy ha ezt a változatot megunod, készítheted meggyel, túrókrémmel és manduladarabokkal is. 

Brownie-hozzávalók:

250 g vaj

200 g csoki(nyúl)

360 g kristálycukor

90 g kakaópor

1 ristretto

65 g liszt

1 csapott teáskanál só

1 tk. sütőpor

4 tojás

Ha gyerekeknek készíted, koffeinmentes kávéval dobd össze
Ha gyerekeknek készíted, koffeinmentes kávéval dobd összeCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary

Így dobd össze a legfinomabb brownie-t!

A süti elkészítése tényleg nagyon egyszerű, csak az alapanyagok minőségére érdemes odafigyelned, és a vajjal sem szabad spórolnod. Lényegében egy kevert tésztáról van szó, amit sem dagasztani, sem keleszteni nem kell, csak a megfelelő ideig sütni. 

Előbb melegítsd elő a sütőt 180 fokra, öntsd egy tálba a kristálycukrot, szitáld hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd gőzfürdő fölött, folyamatosan keverve olvaszd meg a vajat és a nyulakat. 

Vedd le a csokit a gőzről, és keverd hozzá a száraz alapanyagokat, és ezzel már a munka felén túl is vagy. Add hozzá a tojásokat egyenként, és keverd el őket teljesen a csokis masszában. 

Sütőpapírral bélelj ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a csokis masszát (vagy használj szilikontepsit). 

Nem kell sokáig sütni, mert akkor nem isteni ragadós, hanem száraz lesz, ráadásul a csoki könnyen megég. Ha magasabb, akkor fél óra elég neki, ha nagyobb tepsibe tetted, akkor 20 perc alatt is elkészülhet 170 fokon. Azonnal vedd ki a tepsiből, hogy ne süljön tovább az alja, majd hűvös helyen pihentesd legalább egy órán át.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek