Mai kedvenc húsvéti édességünk: Osterlamm

GettyImages-1138556359

Németországban az Osterlamm, vagyis a húsvéti bárány a legjellegzetesebb desszert, és nálunk, a Díványon is ez volt az egyik kedvenc húsvéti étel, ezért most fel is elevenítjük, hogyan készül. Íme!

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 375 g liszt
  • 1 db citrom héja
  • 5 ek. tej
  • 2.5 tk sütőpor
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, aztán egyenként a tojásokat is, majd a citromhéjat, az átszitált lisztet, a sütőport. A tejet is hozzákeverjük, és a tésztát három jól kivajazott és morzsával megszórt formába (bárány, nyúl, tyúk) elosztjuk. De természetesen bármilyen más formában is megsüthető. Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverésesen 180 fokon) kb. 40 percig sül. A figurákat ezután óvatosan kivesszük a formákból, és egy sütő- vagy tortarácson hagyjuk kihűlni. Vastagon megszórjuk porcukorral.

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 50 perc

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra