A kozmikus tanítómester leckéi

Ha párkapcsolatunkat csak üres formák, kölcsönös függőség tartotta össze, valószínűleg széthullik, de akik viselik a nyomást, összekovácsolódhatnak – a Mérlegbe lépett a kozmikus tanítómester, a Szaturnusz.

cikk-tipus-altalanos

Október 29-én a Mérlegbe lépett a Szaturnusz. Akárcsak a többi jegyben, itt is majdnem két és fél évig vedégeskedik. Csak 2010. április 8-án kukkant vissza a Szűzbe, de 2010. július 22-én már újra a Mérlegben találjuk, ahonnan 2012. október 5-én távozik. Bár az asztrológiai hagyomány szerint ő is remekül érzi magát az egyensúlyteremtés, a párkapcsolatok, a társasági élet, a művészetek és a diplomácia jegyében, látogatásai újabb feladatokat adnak azokon az életterületeken, amelyekkel képletünkben kapcsolatba kerül.
 

A Szaturnusz leckéi 

A Szaturnusz leckéinek mindig az a célja, hogy szorgalommal, önfegyelemmel magasabb fejlődési szintre jussunk. Energiái kezelésének tulajdonképpen az utóbbi a leghatékonyabb eszköze. A több mint két éves fejlődési szakaszokban természetesen sokféleképpen teszi majd próbára türelmünket, állóképességünket, de ha helyesen sajátítottuk el a tananyagot, a ciklus végén jutalomban részesülünk. Ellenkező esetben azonban komoly kellemetlenségek juthatnak osztályrészünkül.

Szűz-béli vendégeskedése idején (2007. szeptember 3 – 2009.október 29) egyebek mellett a gazdaság, az egészségügy és a munakerőpiac problémás területei hívták fel magukra a figyelmünket, de saját testünk működéséről, a pszichés és a fizikai folyamatok közötti kapcsolatról, hagyományos és alternativ gyógymódokról is tanulhattunk. Szerencsés esetben nem a korábbi mulasztásaink, hibáink következményeként kellett elmélyülnünk ezekben a témákban. 

A Szűz (akárcsak az Ikrek, Nyilas) változó minőséget képvisel az asztrológiában, részben tehát az évszakváltások közötti átmeneti időszaknak is tekinthető, de tágabb értelemben is kapcsolatban áll az átmenetek, átalakulások ciklusaival. Az évszakkezdő kardinális jegyek, mint a Mérleg (illetve a Kos, a Rák és a Bak) viszont  más területeken is új kezdeteket jeleznek. A teljesség igénye nélkül íme egy csokorra való azokból az esélyekből és veszélyekből, amelyeket az időszak tartogat.
 

Személyes szint

Bár a Mérleg hagyományosan a házasság jegye, ez elkövetkező több mint két évben más társas kapcsolataink is előtérbe kerülnek. Ha eddig szőnyeg alá söpörtük esetleges problémáinkat e területeken, most óhatatlanul foglalkoznunk kell velük. Akár házassági krízisről legyen szó, akár egy mélyebb elköteleződésről, most sokkal komolyabban kell vennünk viszonyainkat.

Ha párkapcsolatunkat csak az üres formák, kölcsönös függőség tartotta össze, valószínűleg széthullik, azok a párok, akik elviselik a külső körülményekből és a személyiségük változásából fakadó nyomást, még jobban összekovácsolódnak. Azok (például a Mérleg típusok), akiket sokkal jobban érdekeltek a külvilág, a partner visszajelzései, mint saját igényeik, belső folyamataik, most valőszínűleg olyan helyzetbe kerülnek, amikor egyedül kell megtalálniuk egyensúlyukat. A született önfejűeknek, így a Kosoknak viszont folyamatosan tekintettel kell lenniük a másik fél szempontjaira.

Bármilyen fajta kapcsolatról legyen is szó, a Mérleg-Szaturnusz nagy hangsúlyt helyez az olyan témákra, mint a korrekt bánásmód, érdekek kölcsönös tiszteletben tartása, párbeszéd, méltányosság, kompromisszumkészség. 

Valószínűleg társasági életünk is átalakulásokon megy keresztül ezen időszakban. A vidám összejövetelek megritkulnak, és olyan szükségszerű, formális események veszik át helyüket, mint a “kötelező” részvétel valamilyen családi ünnepségen, főnökünk születésnapján vagy egy nem túl érdekes céges bulin. 
 

Hogyan hat mindez közösségi szinten? Folytatjuk!

a szerző asztrológus


Oszd meg másokkal is!
Mustra