Tüzes jegyek: az éltető konfliktus

A kezdeményező, csupa élet tűz jegyűek (Kos, Oroszlán, Nyilas) számára még békeidőben is a súrlódások adják az élet savát-borsát – harc és fizikai igénybevétel kell nekik a boldogsághoz.

A Tüzes jegyek és az agresszió:

Kos: a csatakép része
Oroszlán: királyi fenevad
Nyilas: a keresztes vitéz

cikk-tipus-altalanos
Olykor érdeklődésüket is kötekedéssel nyilvánítják ki (mint az a kisfiú, aki folyamatosan óvodatársnőinek a haját ráncigálja, azokét, akik lángra lobbantották a szívét). Könnyen haragra lobbannak, provokálhatók. Lelkiállapotukat se nem tudják, se nem akarják leplezni, de ha harsány jelenetek közepette kiadtak mindent, ami a szívüket nyomja, meg is nyugszanak. Sérelmeiken gyorsan túllépnek, hiszen annyi új teendő várja őket.

capoeria

A tüzes gyerek „rosszcsontsága” különösen a visszafogottabb (például Szűz), vagy a kimondottan konfliktuskerülő (Mérleg) jegyű szülőknek lehet irritáló. Ha megpróbálják „lenevelni” csemetéjüket veleszületett agresszivitásáról, olyan értékes tulajdonságait is kiölik, mint a tettrekészség, kezdeményezés, lelkesedés, mások lelkesítése, vagy a bátorság és az akaraterő.

Az elfojtott vagy csak nem kellőképpen kihasznált tűzenergia pótcselekvésekhez vezethet: dohányzás, túlzott étvágy, kapkodás, konfliktuskeresés és a veszélyes helyzetek hajszolása.

Testi-lelki egészségükhöz szükségük van a fizikai igénybevételre. Harciasságuk legkönnyebben valamilyen karakterükhöz illő sporttal vagy harcművészettel terelhető egészséges mederbe. Olyan kihívásokkal, amelyeket nem éreznek parancsnak, érzelmileg azonosulni tudnak velük, ugyanakkor nagy energiabefektetést, kreativitást követelnek. Ez olyan problémákra is megoldást jelenthet, mint a hiperaktivitás, túlzott ingerlékenység, dührohamok, szélsőséges esetben hisztéria...

a szerző asztrológus

Agresszió és csillagállás:

Kos: a csatakép része
Oroszlán: királyi fenevad
Nyilas: a keresztes vitéz

 

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
• A Levegő jegyek és az agresszió (hamarosan)

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra