szuzAngyalarcú, lenruhás hölgy „zöld” bevásárlótáskával – az áruk címkéjét böngészi, miközben pirulva lép arrébb, ha egy vásárlónak az útját állja.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Szűz (vagy Szűzzel állt össze)?
arrow_purpleAz augusztus 24. és szeptember 22. között születettek jegye.

Ő az egészségtudatos, környezetvédő, nagy realitásérzékkel megáldott Szűz. Az Oroszlánnal ellentétben a Szűz jegyében született ember nem vágyik arra, hogy másokat irányítson. A háttérbe húzódik, általában beosztottként dolgozik. Olyan foglalkozást választ, amellyel másokat szolgálhat. Közel áll hozzá az egészségügy, de a tanítás és mindenféle irodai munka is ideális elfoglaltság számára.

Rend és kritika

Életvezetésére a rend a jellemző. Napirendje van, amelyhez minden körülmények között tartja magát. Kínosan ügyel arra, hogy a környezetében minden tárgy a helyén legyen, s ha ez a pedantéria kóros formát ölt, akár arra is képes, hogy a szőnyegrojtot is kifésülje.

„A tisztaság fél egészség!” – szintén a Szűz-szülött szlogenje lehet. Képes órákig takarítani, suvickolni, hogy minden csillogjon-villogjon, s a káros mikroorganizmusoknak még írmagja se maradjon.  Ami az egészséges életmódot illeti, őt aztán nem kerüli el semmiféle elrettentő információ, amely arról tudósít, hogy hányféle módon törnek az egészségünkre (ami sajnos igaz!) mindenféle vegyi és adalékanyagokkal a gyártók. Ha teheti, bioboltban vásárol, és mindig megnézi az E-számokat – pontosan tudja, hogy melyek ártalmasak az egészségre – és az egyéb káros összetevőket. Az sem mellékes számára, hogy például egy mosószeres flakonban milyen környezetkárosító anyagok vannak. A kiürült műanyag palackokat külön gyűjti, és a megfelelő szelektív hulladékgyűjtő konténerbe dobja.

Fejlett kritikai érzéke van, nagyon jól látja bárminek a fonákját. Vigyáznia kell, hogy ez a tulajdonság se nőjön túl rajta, mert akkor mindenben csak a rosszat látja majd meg, állandóan kritizálja az embereket, a dolgokat, a helyzeteket, nem képes örülni semminek. Ugyanakkor aggódik amiatt, hogy az ő cselekedeteit megbírálják, ezért mindig igyekszik megfelelni mások elvárásainak.

A realitás embere

Mielőtt bármit tenne, minden részletre ránéz, minden szemszögből megvizsgálja az adott problémát, helyzetet. Nagy igyekezetében hajlamos belegabalyodni a részletekből szőtt hálóba, amelyből aztán nehezen talál ki. Hogy ez ne történhessen meg, jó, ha megtanulja a lényeges kérdéseket elválasztani a mellékzöngéktől.

Nagyfokú realitásérzékkel rendelkezik, nem álmodozik olyasmiről, aminek semmi köze sincs a valósághoz. A konkrétumok, a gyakorlatban megvalósítható és megvalósult dolgok érdeklik. Ezért aztán könnyen előfordulhat, hogy semmit sem fogad el, ami az anyagon túl van.

A Szűz-szülött általában értelmes, szellemi képességei kiválóak. De nemcsak az esze van a helyén, a keze is jól jár. A nők szeretnek kézimunkázni, a férfiak pedig nagyon ügyes ezermesterek, fúrnak, faragnak, barkácsolnak.

Hűvös, de érző lelkű

Szerény, visszahúzódó, bizonyos helyzetekben hajlamos az elpirulásra. Ez a szégyenlősség nagyon vonzóvá, kedvessé teszi a hűvösséget mutató, ámde érző lelkű Szüzet.

Gondoskodó szülő, nála mindig van tiszta ruhácska, ha a gyerek leeszi magát spenóttal. Mellette nincs idő és lehetőség az álmodozásra, viszont mindenféle praktikus dologra megtanítja gyermekeit. Ha a szeretetét is képes kellőképpen kimutatni, és nem rideg, minden dolgot a helyére tetető, kritikus anya, illetve apa, akkor kész főnyeremény!