Szeressetek, mert Rák vagyok!

rakSzendvicset készít a gyerekeknek, s közben azon mereng, milyen szép is volt, amikor a férjével először találkoztak… Ő a családjáért élő, álmodozó, érzékeny lelkületű Rák.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Rák (vagy Rákkal állt össze)?

arrow_purpleA június 22. és július 22. között születettek jegye

Érzelmei egyik pillanatról a másikra változnak, mint a hullámvasút, egyszer lent, egyszer fent – nem is lehet követni ezt a hullámzást. A lelke rezdülései alapján értelmezi a körülötte lévő világot. Nagyfokú érzékenysége magasabb szinten médiumi képességekhez juttathatja. Alacsonyabb tudatossági fokon azonban folyton aggodalmaskodik, félelemmel teli a lét számára.


Mindenhol az otthonosságot keresi

Élete legfőbb színtere az otthona – és benne a legfontosabbak a családtagjai. Minden gondolata körülöttük forog: nem fázott-e meg a férje, hiszen reggel még hideg volt, amikor elindult… A kicsi vajon aludt-e az oviban…

Ért az otthonteremtéshez, nagyon jó érzékkel rendezi be a lakást. Meghitt, barátságos, otthonos kis kuckót varázsol szeretteinek, ahol kedvenc családi relikviái között ő is jól érzi magát. Mindenféle apróságokat gyűjtöget, sajnál kidobni bármit is, hiszen érzelmek, történetek köthetők hozzájuk, időnként rájuk pillantva elmereng a múlton.

Akárhová megy, mindenütt azt az embert, tárgyat, helyet keresi, aki vagy amely megadhatja számára az otthonosság puha, meleg érzetét. Ha vendégségbe jön hozzánk, vegyük elő a családi fotóalbumokat, és gyújtsunk gyertyát, hogy meghitt légkörben folyhasson a társalgás – természetesen a családjainkról…

 

A múlt és a jövő foglya

A Rák jegyben született embernek sokszor nehezére esik a jelenben lennie, gyakran időzik a múltban, vagy épp a jövővel kapcsolatos aggodalmaival van elfoglalva. Napra, sőt sokszor percre pontosan emlékszik egy-egy régen történt eseményre. A jövőben pedig többnyire azért jár, mert gondolatai folyton a szerettei körül forognak, akik semmiben sem szenvedhetnek hiányt. Sokszor felteszi magában a kérdést, vajon van-e, lesz-e elég élelem, hogy jóllakathasson társat, nagyit, gyereket. E célból aztán jól tele is tömi a kamrát, mintha háborús időkre készülődne.

Nagyon jó szülő, védelmező és gondoskodó anya, illetve apa. Arra azonban nem árt figyelnie, hogy ne kösse magához túlságosan a gyermekeit, s amikor elérkezik az idő arra, hogy kirepülnének a fészekből, engedje őket útjukra. Nem kell aggódnia, ha talpraesett embereket nevelt belőlük, meg fogják állni a helyüket az életben!


Éreznie kell, hogy szeretik

Nagyfokú érzékenysége miatt hamar elpityeredik, ha bántó szavakkal illetik. Éreznie kell, hogy szeretik, s ebben a biztonságot jelentő közegben majd kibontakozik. Időre van szüksége ahhoz, hogy a külvilágból jövő ingereket, a lelkét elárasztó benyomásokat feldolgozza. Ilyenkor elvonul saját, külön bejáratú belső világába, ahol álmai, dús fantáziájának szülöttei között jól érzi magát.

Nem olyan gyorsan teszi a dolgát, mint például egy tüzes Kos vagy egy serény Szűz, de aktív és tevékeny. Nem tör vezető szerepre, ám a háttérből, finoman irányítva – úgy, hogy a környezete észre sem veszi – eléri a célját.