Mit ígér 2010? Októberben megérkezik Fortuna!

Zanza!

10leadEbben az időszakban további alkalmak adódnak az elmúlt hónapokban elkótyavetyélt vagy nem kellőképpen kihasznált lehetőségeink visszaszerzésére, de figyelj, a kockázatok is nagyok!

cikk-tipus-altalanos

A Vénusz-Mars október 8-i találkozója Skorpió jegyében felkorbácsolja szenvedélyeinket. Indulatok, emóciók hatására megfeledkezhetünk akár legfontosabb célkitűzéseinkről is, egy új szerelem vagy egy kapcsolati konfliktus pedig akár legnagyobb kibontakozási esélyeinkről is elterelheti a figyelmet. Az október 7-i Mérleg új Hold ugyanis, egy feszült Plútó fényszög szorításábl egyenesen a Szaturnusz karjaiba menekül, mintegy garantálva, hogy az új viszony, érzelmi intenzitása ellenére se szolgálja javunkat.

A hónap közepén létfontosságú, hogy különbséget tegyünk a profétikus álmok, valósággal kapcsolatba hozható vagy a gyakorlatba átültethető látomások és a fantazmagóriák között. Október 18-19-én ez még a szokásosnál is nehezebb lehet, ugyanis a bizarr Neptun felturbózza képzeletünket, elbizonytalanítva a tetterős Marsot. A Mérlegben állomásozó Merkúr logikus válaszok keresésére ösztökél, de meddő agyalásra, vagy legbelső élményeink kifecsegésére is sarkallhat. A tét nagyobb, mint hinnénk: látomásaink félreértése vagy a belső hang elhallgattatása ugyanis könnyen bukóspirálba taszíthat. Szerencsére október 20 -án a Mars összefogva a Jupiterrel és az Uránusszal nem csupán a siker eléréséhez szükséges önbizalommal és hajtóerővel ruház fel, hanem, ha eléggé megdolgoztunk érte végül még maga Fortuna is segítségünkre siet. Ily módon újabb lehetőségeink adódnak arra, hogy korrigáljuk korábbi tévedéseinket.

NOVEMBER - Álmok a valóság talaján

A korábbi hónapok kételyei és szorongásai enyhültével újra szabadjára engedhetjük fantáziánkat. November 6 és november 18-án azonban, a Neptun, a Nap és a Merkúr feszült kölcsönhatása mellett könnyen elveszíthetjük a kapcsolatot a realitással. Az optimizmus nem egészen alaptalan, hiszen 7-én a Neptun, 18-án pedig a Jupiter is abbahagyja hátráló mozgását - az irányváltás kedvező hatásai azonban már csak a jövő évben válnak érzékelhetővé. Szarvashiba lenne megfutamodnunk a felelősségtől, inkább minden erőnkkel arra kell összpontosítanunk, hogy látnoki álmainkat átültessük a valóság talajára.

(folytatjuk)

Blogmustra