Mit ígér 2010? – Szeptember: új remények

asztro-elorejelzes

A szeptember az új reményeké: ügyeink kimozdulnak végre a holtpontról, és ha felismeréseink nem is lesznek minden esetben örvendetesek, legalább fejlődhetünk. 

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re: szeptember.

cikk-tipus-altalanos

Szeptember

Belső hang terel a helyes irányba

Szeptember 9-én, amikor a Jupiter visszatér a látnoki Halak jegyébe, csillapodni kezdenek a kedélyek. Akár a külső körülmények kényszerítenek rá, akár spontán jutunk erre a belátásra, a külső pörgés helyett inkább arra a bölcs kis belső hangra figyelünk, amely csalhatatlanul terel a helyes irányba. Közérzetünk javításához talán az is hozzájárul, hogy szeptember 13-án újra direktbe fordul a Plútó: ha csigalassúsággal is, ügyeink kimozdulnak a holtpontról.

Szeptember 16-án Skorpióba lép a Mars, megadva a célok eléréséhez szükséges kitartást, lélekjelenlétet, tetterőt, és egyfajta hatodik érzékkel is megajándékoz. A szintén e jegyben tartózkodó Vénusz hatására érzelmileg is elköteleződünk céljaink mellett. Plútóval képezett harmonikus kapcsolatuk azt is lehetővé teszi, hogy lépésről–lépésre, akár a leggöröngyösebb talajon haladva is hozzákezdjünk a bolygókapcsolatok által érintett életterületek átalakításához.

Szeptember 18-án újra együttállásba kerül a Jupiter és az Uránusz, tovább javítva esélyeinket. A Halakban létrejött találkozó bizonyára nélkülözi a június eleji időszak mámorító száguldását, a megvilágosodás pillanatai mellett a hit, együttérzés, a gondviselésbe, lelki tartalékainkba vetett bizalom is nagy szerepet játszik benne.

A valóság és a fantázia tartománya

A szeptember 21-i napéjegyenlőség idején a Nap szemben állása a tuti befutók duójával további segítséget nyújt a valóság és a fantázia tartományainak összekötéséhez. Ha felismeréseink nem is lesznek egyértelműen örvendetesek, személyiségfejlődésünk szempontjából nagyon értékesek. Mulasztásaink, hibáink tudatosítása mellett ugyanis korrigálásuk módját is észrevesszük.

Ha nem is tehetjük meg nem történtté az elmúlt hónapok eseményeit, a fentebbi konstellációk hatására újra feltöltődhetünk friss életenergiával. Immár realitásérzékünket megőrizve is szakíthatunk javunkat többé nem szolgáló régi szokásainkkal. Esetleges veszteségeinket a legegészségesebb formában úgy dolgozhatjuk fel, hogy ahelyett, hogy ragaszkodnánk ahhoz, amivel egykor rendelkeztünk, elköteleződünk a ránk váró új fejlődési irányok mellett .

Folytatjuk.

  A szerző asztrológus


cikk-tipus-linkek

Augusztus: mélyrepülés
Július: kellemetlen meglepetések hava
Június: a pokol kapuja
Május: sorsdöntő változások
Február, március és április
Éves áttekintés és január

Mustra