asztro-elorejelzes

Ha ki lehetne hagyni az augusztust, ezt ajánlanánk – de mert erre semmi esély nem kínálkozik, jobb, ha rákészülsz a mélyrepülésre, mert az augusztus húzós lesz.

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re: augusztus.

cikk-tipus-altalanos

Augusztus

A valóság próbája

Augusztusban csúcspontjára hág az év egyik állandó témája körüli feszültség, olyan döntésekbe kényszerítve, melyeket legszívesebben elkerülnénk. Kezdeti, túláradó optimizmusunkban elég erősnek vélhetjük magunkat ahhoz, hogy leküzdjünk minden, utunkban felmerülő akadályt. A fennhéjazásra is hajlamos Jupiter viharos kapcsolata a szenvedélyes Plútóval már július 25-i találkozásuk óta motivál, augusztus 3-a után azonban hatása folyamatosan gyengül – kezdeti optimizmusunknak ki kell állnia a valóság próbáját.

Augusztus 6-7-én, a Hold Rákba lépésekor újra alakul a júniusban már bemutatott kardinális kereszt formációja. A Mérlegbe lépő Mars még jobban felpiszkálja a Kos Jupiterrel, Uránusszal, Bak Plútóval egyaránt fasírtban levő Szaturnuszt. Jupiterrel képezett szemben állása az eddigieknél is féktelenebb túlzásokra hajlamosít, miközben a szintén Mérlegbe lépő Vénusz a Rák Holddal érzelmi, anyagi veszteségekre, egymással ütköző emocionális igényekre figyelmeztet. A látszólag kibékíthetetlen ellentétek összeegyeztetése még ideális esetben is bizonyos szintű frusztrációval jár.

A Plútó érintettsége a társadalmi struktúrák mélyreható átalakulására utal, átcsoportosítva egyszersmind személyes és kollektív tartalékainkat. Jupiterrel képezett feszült fényszöge drámai módon kiélezheti a világnézeti és politikai véleménykülönbségeket. A túlzások, fanatizmus szinte kínálják magukat, a tolerancia hiánya pedig egyaránt gyengéje a Kos- és Bak princípiumnak.

Enyhülhetne, de nem fog

Augusztus 13-án, amikor a radikális Uránusz visszahátrál az együttérző Halak jegyébe, enyhülhetne a vihar intenzitása, de augusztus 16-án, a Jupiter és a Szaturnusz, a két kozmikus törvényalkotó újabb pontos szembenállása tovább fokozza a szélsőségeket. Előbbi a jutalmazás, nagyvonalúság, megbocsátás, látványos gesztusok módszereivel operál, míg az utóbbi inkább büntetéspárti, tilt, korlátoz. Huzavonájuk talán mélyebb bepillantást enged dolgok felszíne mögé, de a fináléból kimaradnak a gyors megoldások és a flúgos futamok. Céljaink megvalósításához még hatalmas útszakaszt kell megtennünk, és ha el akarjuk nyerni a jutalmat, a munkát is el kell végeznünk.

Az augusztus 21-én harmadszorra, egyszersmind utoljára egzakttá váló Szaturnusz – Plútó kvadrát  sokkoló módon ébreszthet rá, milyen következményekkel jár, ha tűzön-vízen keresztül, elvakultan érvényesítjük „igazságainkat”. Ideális esetben a békülékeny Mérleg jegy a kompromisszumok, együttműködés, tárgyalás útjára terelhet,  de a felkorbácsolt kedélyeket már csak a gyakorlatban is gyorsan és hatékonyan működő megoldásokkal lehet lecsillapítani.

A két bolygó akadályokat és feszültségeket hozó találkozása egyéni szinten is önmérsékletre szólít fel. Bármennyire csodálatra méltóak, sőt megvalósíthatók legyenek is céljaink, ha nem akarunk a padlóra kerülni, vissza kell fognunk magunkat. Ha két végén égetjük a gyertyát, fizikailag kimeríthetjük magunkat. Egyelőre akkor is takarékoskodnunk kell hát energiáinkkal, ha ez azt jelenti, hogy csak tartalékos játékosok maradunk ahelyett, hogy teljes lendülettel bekapcsolódnánk.

Folytatjuk. A következő rész: szeptember, új remények

  A szerző asztrológus


cikk-tipus-linkek

• Július: kellemetlen meglepetések hava
Június: a pokol kapuja
Május: sorsdöntő változások
Február, március és április
Éves áttekintés és január

Mustra