Mit ígér 2010? - Június: a pokol kapuja

asztro-elorejelzesA júniusi, robbanásveszélyes konstelláció energiáit konstruktív módon is felhasználhatjuk, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak – a csillagállás emberi eszközökkel kezelhetetlen, elsöprő erejű kollektív folyamatokat sejtet.

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re, negyedik rész: június.

cikk-tipus-altalanos

JÚNIUS

A bőség szaruja és a pokol kapuja

Június 6-án a Jupiter is bekukkant a Kosba lehetőségek egy újabb ciklusának kezdetét jelezve. Sokak, elsősorban Kos, Oroszlán és Nyilas típusúak számára azonban ez akár életük lehetősége is lehet, hiszen június 8-án kerül sor a Jupiter és a sokkoló Uránusz három, úttorlaszokat szétzúzó találkozója közül az elsőre. Mások számára is vízválasztó ez a hónap: olyan sebességgel távolodhatunk el múltunktól, ahogy egy hatalmas jéghegy törik le az Antarktiszról. A most megnyíló utak jelentősége fel sem mérhető e formáció szeptember 18. és 2011. január 4-i megismétlődése előtt  - a lehetőségek mellett azonban hatalmas kockázatokkal, hirtelen, fájdalmas elválással, a külvilágból és tulajdon pszichénk mélységeiből egyaránt leselkedő veszélyekkel is számolnunk kell.

A június 7-én Szűzbe lépő Mars még nyomatékosabbá teszi, hogy magunknak is tevékenyen hozzá kell járulnunk az időszak előnyeinek kihasználásához. Ha nem is önként és dalolva, de rákényszerülhetünk például, hogy néhány hatékonyságunkat megnövelő változtatást eszközöljünk. Miközben nem állíthatjuk alacsonyra a mércét, fantáziánkat is korlátok közé kell szorítanunk. Az időszak energiái legjobban új projektek elkezdése, merőben ismeretlen területek meghódítása révén hasznosíthatók.

A Jupiter és az Uránusz berobbanása a Kosba társadalmi szinten is felsziporkáztatja a zsenialitást és újító szellemet. A lehetséges globális tudatszint-váltást, találmányok, újítások, bizonyos krónikus problémák újszerű megközelítését és megoldását fémjelezheti az elkövetkező években.

A hónap elején kínálkozó lehetőségeket azonban sürgősen ki kell használni, ugyanis a június 26-i telehold, ami egyben holdfogyatkozás is, világviszonylatban nagy és nem feltétlenül pozitív változásokat sejtet.

Eközben  ugyanis a Jupiter és Uránusz szemben a Szaturnusszal, egyszersmind kvadrátot képezve a Plútóval, a 2010 január 15-i napfogyatkozás által jelzett események lavináját indíthatja el.

A Nagy Kereszt néven ismert formáció (további résztvevők: a Rákban álló Nap, Merkúr, szemben a Hold–Plútó együttállással a Bakban) nem csak az idei nyárra, hanem a 2010 – 2012 közötti időszak egészére nyomja rá bélyegét.

Egyéni és kollektív szinten az lenne a feladat, hogy konstruktív módon használjuk fel e szó szoros értelmében robbanásveszélyes konstelláció energiáit. Ennek mikéntje azonban több mint kérdéses, hiszen emberi eszközökkel kezelhetetlen, elsöprő erejű kollektív folyamatokról van szó: a Jupiter–Uránusz bőségszarujával párhuzamosan tehát a pokol kapuja is megnyílhat.


Folytatjuk

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Május
Február, március és április
Éves áttekintés és január

Mustra