Mit ígér 2010? - Asztrológiai előrejelzés, január

asztro-elorejelzesHa már elszámoltál 2009 történéseivel, pont került a pont helyére, akkor jöhet az új, változást ígérő év – januárban legjobb lesz felkészülni, egészséges szokásokat kialakítani és meditálni, mert igazán húzós nyarunk jön, drámai fordulatokkal.

A Dívány asztrológiai előrejelzése 2010-re – első rész: január.

cikk-tipus-altalanos

2010 a nagy meglepetések és drámai változások évének ígérkezik egyéni és társadalmi szinten. Gyökeres sorsfordulatokra elsősorban a Kos, Mérleg, Rák, Bak, Skorpió hangsúlyos személyeknek kell számítaniuk, a Halak szülötteknek, főleg az év első felében, inkább kellemes meglepetésekben lehet részük.

A szélsőségekben gazdag időszakban azonban a többi jegy képviselőinek sem sok ideje marad unatkozni. Asztrológiai események tekintetében az év három szakaszra osztható, legzűrösebbnek a nyár ígérkezik, első negyede az események felvezetéséről, utolsó lecsengésükről szól.

Legjobban tesszük, ha az év látszólag eseménytelen első hónapjaiban külső-belső értékeink konszolidálásán dolgozunk. Alakítsunk ki egészséges szokásokat és tartsuk is hozzájuk magunkat amilyen szorosan csak lehet. A változások ugyanis olyan gyors egymásutánban érkeznek majd, hogy mire észbe kapnánk már ki is merítettük energiatartalékainkat. A külső események hullámvasútja mellett fel kell készülnünk szélsőséges érzelmi állapotaink kezelésére is.

JANUÁR

Újévi mérleg

Az új év első két hete még a december 31-i teljes holdfogyatkozás hatása alatt telik: az eklipsz eseményei mintegy előre vetítik az elkövetkező négy hónap fontos témáit.

A Rák telehold valószínűleg kiélezte a családunk, szeretteink, otthonunk, hivatásunk és társadalmi pozíciónk, egzisztenciánk közötti ellentétet. Fogyatkozásról lévén szó, valamilyen érzelmi krízisen is keresztülmentünk, esetleg rádöbbentünk: minek a hiánya okozza a legnagyobb frusztrációt életünkben, milyen fontos szükségletünk nem elégül ki jelen körülmények között. A helyzet érzelmi döntést kíván, melyet azonban össze kell egyeztetnünk a praktikus szempontokkal is.

Az asztrológiai hagyomány szerint inkább kártékonynak tartott fogyatkozások nagy nyomást gyakorolnak ránk, hogy változtassunk életünkön. A szilveszter kapcsolatainkat teszi próbára valamilyen értelemben. Aktualitásukat vesztett viszonyaink megszakadnak a közeljövőben, igazán fontos kapcsolataink pedig csak bizonyos átalakulások, áldozatok árán folytatódhatnak vagy szilárdulhatnak meg. A fogyatkozás ház – és jegyhelyzete szerint személyenként változik, kinek milyen életterülete szorul a legmélyrehatóbb átalakításokra, és milyen igények, feladatok nem tűrnek további halogatást.

A kezdet és a vég

Január 13-án a Szaturnusz megkezdi hátráló mozgását, mintegy figyelmeztetve, hogy alaposan  át  kell gondolnunk terveinket, mielőtt előre törnénk. A Merkúr, a kozmikus hírvivő direktbe fordulása január 15-én sem biztos, hogy örvendetes eseményeket hoz: az ugyanaznap esedékes teljes napfogyatkozás még a jó kilátásokat is hosszú időre beárnyékolja.

A szilveszteri holdfogyatkozás mintegy előfutára volt a Bak jegyében bekövetkező eklipsznek. Ez egyszerre jelzi valaminek a végét és egy új ciklus kezdetét - az esedékes módosulásoktól pedig nem leszünk elragadtatva, hiszen bizonyos, régi vágyainkat is el kell engednünk, vagy legalábbis megvalósításuk késedelmet szenved, esetleg csak módosításokkal lehetséges. Legjobban tesszük, ha nem régi normáink szerint próbáljuk megítélni helyzetünket – bár még így is nehéz lesz egyensúlyt találni a hierarchia, rend, biztonság iránti igényünk, és a tapasztalás új formáira való nyitottság között.

Fény az alagút végén

Az erőpróbáló hatásokat ellensúlyozandó január 17-én a Jupiter belép a Halak jegyébe. Nyári kiruccanásától eltekintve a tüzes Kosban, az elkövetkező egy évben itt tartózkodik majd, hozzásegítve ahhoz, hogy korábbi logikus–gyakorlatias szűrőnk helyett egy intuitív–érzelmi szűrő révén ismerjük fel lehetőségeinket. Fantáziánk szárnyra kap, a gondviselés kegyelme, a hit, ima, meditáció, lelki gyakorlatok ereje pedig kiutat mutathat a látszólag esélytelen helyzetekből is.

A racionális beállítottságúak számára nagy kihívást jelent majd ráhangolódni az intuitív csatornákra, különösen, hogy az egyébként jótékony bolygó karakterétől a túlzások sem idegenek. Feszült kapcsolata a Szaturnusszal különösen hajlamossá tehet arra, hogy mértéktelenséggel, a kábulat kémiai és érzelmi formáival kísértsük sorsunkat.

Isten lassan őrlő malmai

Január 31-én újra egzakttá válik a korábbi írásokban részletesen tárgyalt kvadrát, a mozgásteret beszűkítő Szaturnusz és a hatalmas nyomást gyakorló Plútó között. Hatására kiéleződnek az óév-búcsúztatás hevében némiképp háttérbe szorult gazdasági, politikai ellentétek. Ha nem is vagyunk tagjai a legérintettebb társadalmi csoportoknak, az egzisztenciális bizonytalanság beárnyékolja hangulatunkat. Belső riasztó csengőnk vészt jelez, hiszen zsigerből érezzük, hogy bármilyen lassan fejti is ki hatását a problémás társulás, az általuk jelzett változások elkerülhetetlenek. Erős késztetést érzünk hát értékeink bebiztosítására, a szakmai területeken dúló hatalmi harcok pedig vagy pozíciónk megerősítésére vagy pedig arra sarkallnak, hogy töprengjünk el a pályamódosításon.


Folytatjuk

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

A fény viszontagságos születése

Életünk napfordulóin egyre gyakrabban kell megélnünk olyasféle labdajátékokat, melyektől a legvérgőzösebb fantáziájú azték papot is kirázná a hideg –napfordulós áttekintő, második rész.

Mustra