Kos: harcolj, hódíts, száguldj előre!

kosAz állatöv harcosa sohasem futamodik meg a kihívástól, inspirálja a küzdelem, élete folytonos harc, így amit tanulnia kell, az leginkább a diplomácia.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Kos (vagy Kossal állt össze)?


arrow_purpleA március 21. és április 20. között születettek jegye.

Óriási tettvágy hajtja előre. Folyton cselekednie kell, egy pillanatra sem áll meg. Hatalmas fizikai teljesítőképessége van, gyorsan halad előre a ranglétrán. Nem is áll meg egy vezető pozíciónál előbb, mert nem igazán szereti, ha megmondják neki, mit csináljon.

 

Mindig kész a harcra…

…és talál is magának olyan helyzeteket – ha nem, akkor teremt –, amelyek lehetőséget adnak egy kis összeütközésre. Valójában ezekből a „harctéri csörtékből” meríti erejét. Az sem töri le, ha vesztesen kerül ki a csatából, csak ne kelljen csattanók nélküli élnie életét. Általában olyan hivatást választ, amely alkalmat ad arra, hogy ezt a mérhetetlen marsikus (Mars az uralkodó bolygója) erejét ki tudja élni: ilyen például a katona, a harcművész, a sebész, illetve minden olyan foglalkozás, ahol kést vagy valamiféle vágó-, illetve harci eszközt használnak. Vagy ahol harciasan lehet fellépni, mint amilyen az ügyvédi pálya.

Kolerikus típus, hamar dühbe gurul, ha próbára teszik a türelmét. Az ugyanis nem sok van neki, s ha azt a kevéskét is elveszíti, nagy haddelhaddra lehet számítani. Szerencsére amilyen gyorsan felmérgesedik, olyan gyorsan le is tud csillapodni, dühe pillanatok alatt elpárolog.

Nyughatatlanságot áraszt magából, vibrál körülötte a levegő. Bár nem könnyen megy neki, mégis jó, ha megtanul olyan technikákat – jóga, meditáció –, amelyekkel elérheti a belső béke állapotát.

 

Nyílt, védelmező – és gyors észjárású

Bátran kiáll a gyengék mellett, ha veszély fenyegeti őket, és félelem nélkül kimondja a véleményét. Nem tűri a problémák szőnyeg alá söprését, kertelés nélkül kimondja az igazságot. Bármilyen áron és szépítés nélkül. Emiatt persze megorrolnak rá a környezetében lévők.

Nem árt, ha megtanulja, hogy kellő diplomáciával kommunikáljon, ne rontson ajtóstul a házba. Hajlamos ugyanis átgázolni az embereken, figyelmen kívül hagyva a lelki tényezőket – vagyis azt, hogy a másiknak is vannak érzelmei, és azokra nem árt odafigyelni.

Gyors észjárású, világos gondolkodásmóddal megáldott ember. Szeret ötletelni, de az elgondolásait nem igazán dolgozza ki részleteiben.

 

Szenvedélyes, de hamar kihuny a lángja

Szenvedélyes, lelkes, fiatalos és üde, van a lényében valamiféle gyermeki báj. Olyan, mintha soha sem akarna felnőni. Naivan tekint a világ dolgaira, óriási lelkesedés hajtja, de hiányzik belőle a tapasztalat bölcsessége. Kedves, nyílt és melegszívű, emiatt sokan kedvelik. Rengeteg ismerős, barát veszi körül, de csak kevesen maradnak meg mellette huzamosabb ideig.

Partnerkapcsolatában heves és érzelmes. Gigantikus tűz van benne, választottját hevesen ostromolja. A láng azonban, ha nem táplálják eléggé – vagyis azt az állandó izgalmat, amelyet igényel, nem élheti meg - hamar kihuny, s akkor újabb vadászmezőket keres. Hajlamos kissé egós módon viselkedni (nemcsak a partnerkapcsolatában), a másikra nem figyelve, csak a saját vágyaival, elképzeléseivel törődni. A szerelemhez azonban önfeladás szükségeltetik, a másikra fókuszálás képessége, az adásra való kihegyezettség.

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.