Jóra törekvő, bölcs Nyilas

nyilasA lét tágabb összefüggéseit kutatja, a részletek nem érdeklik, ha problémái adódnak, kellő nagyvonalúsággal közelít hozzájuk – nem csoda, ha mindig az élet napos oldalán találjuk.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Nyilas (vagy Nyilassal állt össze)?

arrow_purpleA november 23. és december 21. között születettek jegye.

Hétmérföldes csizmában közlekedik, átugorja vele a hétköznapok apró-cseprő dolgait. Nagyvonalúan, toleránsan közelít mindenhez és mindenkihez. Nemcsak a világszemléletére és a másokhoz való hozzáállására jellemző a nagy volumen, hanem élete minden szegmensére. Nagyszabású dolgokra törekszik, óriási lendülettel megy előre, elvárásai, céljai és tervei oly mértékűek lehetnek, melyeket aztán nem győz teljesíteni.


Az élvezetben nem ismer határt

Hajlamos a túlzásokra, vigyáznia kell arra, hogy időben leállítsa magát, például ne akarjon többet valamiből, mint ami valójában a rendelkezésére áll. Szóbeli kommunikációjában is könnyedén túllépi a valóság kereteit – például ha azt mondja, hogy tíz perc elég egy dolog megbeszélésére, akkor élhetünk a gyanúval: a realitás az, hogy legalább félórára lesz szükség. Az élet élvezeteiben szintén nem ismer határokat, általában sokat eszik, és emiatt súlyproblémákkal küzd.

Nem tűr semmiféle korlátozottságot, ezért van az, hogy például kicsi térben, szűkösen nem tud élni, bezártságérzése támad, és elmenekül. Ebbe az áhított tágasságba belefér az egész világ – időnként külhoni országokba utazik, hogy érzékelhesse a tér végtelenségét.

Léte tehát tele van mozgással, sportos jegy. A leginkább hozzá illő sport az íjászat és a lovaglás. De bármilyen mozgásformát választ, abban általában kiemelkedő teljesítményre képes.


Szellemes és könnyed

Optimista, a Bak-szülöttekkel ellentétben nem az élet zordságaira fókuszál. Bármiben és bárkiben képes észrevenni a jót, emiatt aztán általában víg kedélyű, nagyokat hahotázik. Szellemes és könnyed, környezetére pozitív hatást gyakorol, kiragadván helyzetéből képes felvidítani a problémáin őrlődőt.

Erős benne a vágy a világ és benne önmaga javítására, tökéletesítésére. A jóra törekszik, jobb emberré akar válni. Ebbéli igyekezetében folyton jót akar tenni az emberekkel, időnként még azokkal is, akik ezt nem szeretnék. Ha magasan fejlett, akkor bölcsen tanít, ha alacsonyabb tudatszinten áll, akkor okoskodik, kioktat, azt hiszi, hogy mindenben neki van igaza.

Az Oroszlán a király, a Kos a hadvezér, ő pedig a pap archetípusa. A hit, a vallás és a filozófia kérdésköre áll érdeklődése középpontjában. Széles látókörű, érti a világ összefüggéseit, hajlama van a bölcselkedésre. Szereti több ember előtt kifejteni a gondolatait, nagy vehemenciával beszél, tüzel, lelkesít. Nem árt, ha tisztában van a hatalmával, ugyanakkor tudja, hogy nem mindentudó és nem mindenható. Meg kell tanulnia, hogy ne emelje magát mások fölé, ám hozott képességeivel élve, szeretettel és felelősséggel vezesse az embereket.


Lelkes és kitartó

A szerelemben is, mint minden másban, lelkes és kitartó. Társától azt várja, hogy ösztönző, lelkesedésre késztető energiákkal rendelkezzen. Nagyvonalú az ajándékozásban, de nem mondható romantikusnak. Szeret járni-kelni a világban, ezért örömmel veszi, ha párja is vele tart felfedező útjaira. Azt viszont ki nem állhatja, ha a társa korlátozza a szabadságában.

Gyermekeit optimista szemléletben neveli. Együtt sportol velük, és magával viszi őket külföldi útjaira. Miközben cseperednek, vagy beléjük oltja a tudásvágyat, vagy éppen elveszi azzal, hogy elvárásai a százhúsz százalékot is meghaladják. Ha képes lejjebb vinni ezt az értéket, akkor jó eséllyel érdemelheti ki a szülők versenyében a „nagy” jelzőt.

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.