Zanza!

Az érzékeny idegrendszerű, csupa ideg Ikreket hamar ki lehet hozni a béketűréséből, de amint kipörlekedte magát, el is felejti az ügyet.

Ha ellenfele vevő szellemességére, a legkellemetlenebb perpatvar is nevetésbe fulladhat. Ha nem, csalafintán, talpraesetten érvel, kegyetlen – mert annyira találó – kis tüskéi még akkor is bőrünk alatt sajognak, amikor ő már hetedhét országon túl jár.

Bár szívesen köszörüli a nyelvét az emocionálisan túlfűtött típusokon, valójában retteg az érzelmi viharoktól. Ha ilyet tapasztal, egyszerűen köddé válik – még dühödtebb rohamot váltva ki egy például Bika vagy Skorpió típusú partneréből. Vagy az érzelmek, intuíciók agyonracionalizálásával igyekszik összezavarni a másikat, hogy aztán diadalmasan lesújthasson. 

Akár szakmai közegében, akár magánéletében keveredik konfliktusba, beszélőkéje a legjobb fegyvere. Logikusan, rugalmasan érvel, már azelőtt kész a frappáns válasszal, mielőtt ellenfele egyáltalán megfogalmazta volna kifogásait. Ha a másik mégis megszólal, agyonboncolgatja álláspontját, belezavarja mondanivalójáb,a majd légüres térben hagyja.

Bár véleményét nem szívesen rejti véka alá, burkolt módon is kifejezheti nemtetszését. Ilyenkor talán maga sincs mindig tudatában, hogy dühében pletykálkodik a legrosszabb helyen és időben, kapkodásával, szétszórtságával, pontatlanságával pedig nem csupán indulatai tárgyát, hanem saját magát is büntetheti. Arrogáns pózai, tudálékoskodása szintén kétélű fegyver, energiáit pedig azzal is elfecsérelheti, hogy jelentéktelen ügyek körül is sok hűhót csap. Indiszkrécióig fajuló kíváncsiskodása sem mindig az információéhség jele, hanem valamilyen frusztrációt sejtethet.

Ha rendszeresen ilyen helyzetekben találja magát, célszerű valamilyen gyors reflexeket, jó koordinációs készséget, folyamatos figyelmet igénylő sporttevékenységekkel lekötnie energiáit – vívással, zsonglőrözéssel, labdajátékokkal, esetleg futással. Ha közben testi kondíciójára is figyelmet fordít, a sakkozás ivagy valamilyen bűvész tanfolyam is hasznos lehet számára.

 

 

a szerző asztrológus

 

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
Levegős jegyek: a dermesztő szélcsendtől az orkánig

 

Blogmustra