Ikrek – a kommunikáció zsonglőrje

A zárt ajtókon is rést talál, akár egy regényt is megírhat három nap alatt, miközben a lázas semmittevésben legalább ennyire hatékony, ha pénzről van szó, szórja, de valahogy mindig meg is teremti.


Az Ikrek kettős természete munkaerőként is megmutatkozik: vagy többféle szakmája is van, vagy pedig olyan ingergazdag munkakörnyezetre van szüksége, amelyben minden nap másként alakul, egyszerre több feladatot is elláthat. Mivel elsősorban a fejében él, a szellemi tevékenységekhez vonzódik. Sok tennivaló, gyorsan zajló események, rugalmas időbeosztás, folyamatos tanulási lehetőségek, lótás–futás, és máris elemében érzi magát.

Született kommunikátor: könnyen, gyorsan teremt kapcsolatot másokkal, gondolatait hatékonyan, világosan fejezi ki, folyamatosan igényli, hogy áramoltassa az információt. A sajtó, média világa egyike a leginkább karakterére szabott területeknek, de a legtipikusabb bakikat is itt követheti el.

Ő aztán nem habozik: ha felmerül benne, hogy fel kéne hívni valakit, már tárcsáz is. Így remek érzékkel vonalvégre kaphatja akár még a legnehezebben elérhető hírességet is, ha azonban terve időigényesebb, vagy valamilyen akadályba ütközik, elveszíti érdeklődését. Ezért aztán a szellemes, jól időzített közlések mellett ál szenzációk, a lényeges kérdések felett elsikló bulvár is napvilágot láthatnak jóvoltából.

 

Újságírónak, marketingesnek kiválóak

Remek kapcsolatteremtő képességének nem csak a sajtóban, hanem minden, emberekkel, kommunikációval, közvetítéssel, kereskedelemmel, forgalmazással kapcsolatos tevékenységben hasznát veszi. Mivel egyaránt jó érzéke van a  személyek és termékek népszerűsítéséhez, utazó ügynökből akár cége marketingmenedzserévé is válhat.

Az effajta előléptetésekkel azonban érdemes körültekintően bánni. A gyakori helyváltoztatás, még ha ez rendszeres utazásokat jelent is, sokkal kevésbé fárasztja le, mint egy látszólag nyugis irodai munka. Ha ugyanis túlságosan monotonnak találja környezetét (és ez azonnal bekövetkezik, amint a kihívás rutinná silányul), változatossá teszi a maga módján! Hadonászásával, kapkodásával kollégái idegeire megy, órákig telefonál,  pletykálkodásával pedig szelet vet és vihart arat. Mentségére szolgál, hogy nem  rosszindulatból teszi, hanem szenzációk iránti éhsége lép működésbe.

További problémákat okozhat ilyenkor, hogy nem különösebben tekintélyközpontú. Csak a tudás, az információ vagy az ésszerűség hatalmát ismeri el. Ha nem lehet pajtási, de legalábbis partneri kapcsolatban feletteseivel, szamárfület mutat nekik a hátuk mögött, vagy többé-kevésbé nyíltan bírálja őket. Mivel remek utánzókészsége jó humorérzékkel párosul, rangkórságban szenvedő főnökei biztosak lehetnek benne: alkalmazottjuk jóvoltából mindenki rajtuk derül.

 

Nem valók neki a szűk határidők

Az Ikrek maga sem klasszikus értelemben vett vezető típus, inkább a cserén és kölcsönösségen alapuló viszonyokat kedveli. Mivel ki nem állhatja ha megnyírbálják szabadságát, ő se szívesen szabályoz másokat, hacsak az információ manipulálásával nem. Egy effajta beosztás azonban még így is korlátokat teremtene számára, úgyhogy köszöni szépen, inkább kibújik alóla.

A szűk határidők, feszes munkatempó sem neki való, ahogy a túlzott felelősséggel járó munkakörök sem. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy képtelen huzamos időn keresztül jó teljesítményt produkálni. Tempója azonban nem egyenletes: energiaállapotától függően akár egy regényt is megírhat három nap alatt, de a lázas semmittevésben legalább ennyire hatékony. Ilyenkor nem csak a saját, de mások idejét is szétforgácsolja.

Jó szellemi adottságait, optimizmusát leginkább olyan közegben tudja kibontakoztatni, ahol szabadon fejezheti ki véleményét. Mivel remekül eligazodik az emberi kapcsolatok szövevényében, szemfüles, talpraesett, mozgékony, a látszólag zárt ajtókon is rést talál. Ha ügyintézői, titkári foglalkozást választ, nem aktatologatással, kilincseléssel éri el célját, hanem mindig talál valamilyen kiskaput. Mondani sem kell, hogy akár alkalmazott, akár független tanácsadó, már csak emiatt az adottsága miatt sem kell attól tartania, hogy egy szép napon megbízások nélkül marad…

 

Pusztán nyelvtudásából is megélhet

Ha a kommunikációs készség jó íráskészséggel, fantáziával párosul, mint Mark Twain, Conan Doyle, Walt Whitman vagy William Butler Yeats esetén, az Ikrek az irodalom terén is maradandót alkothat. Jó nyelvérzékének köszönhetően anyanyelvén kívül legalább egy, de néha több nyelvet is folyékonyan beszél. Pusztán nyelvtudásából is megélhet, de a kimondottan ülő foglalkozású, egyhangú fordítói munka helyett ilyenkor sokkal jobban teszi, ha tolmácsként, idegenvezetőként, vagy más idegenforgalmi, külkereskedelmi területen helyezkedik el.

Színészként is egészséges, kreatív formában élheti meg kettős természetét. A testbeszéd szakértőjeként  akár pantomimművész is lehet. Jó koordinációs készsége, ritmusérzéke, rugalmassága miatt pedig sok Ikrek lesz hivatásos táncos, artista, zsonglőr. Hacsak más horoszkóptényezők nem utalnak erre, az erőmutatványok nem neki valók: az Ikrek típusú sportolók inkább koordinációs készségük, fürgeségük miatt tűnnek ki (labdajátékokban, vívásban, kerékpározásban esetleg futásban).

Bár ha teheti, inkább szellemi foglalkozást választ, bizonyos, manuális tevékenységek (telefonszerelő, technikus) is neki valók. Az utak, utazás, forgalom iránti érdeklődésük miatt sokukból hivatásos sofőrök, utazásszervezők, forgalomirányítók, pilóták lesznek. Még akkor is, ha ezek a szakmák csak a jegy olyan képviselőinek valók, akik uralkodni tudnak hírhedt szétszórtságukon.

 

Szórja és teremti a pénzt

Kettős természetéből adódóan az Ikrek meglehetősen ellentmondásos kapcsolatban van a pénzzel. Ezt az adottságát remekül kamatoztathatja az üzleti életben. Látszólag nem anyagias: a pénzt hajlamos hangulatai szerint kezelni. Az a lényeg, hogy jól szórakozzon, világot lásson, esetleg tanuljon valamit. Ha egy Hawaii vakációra szottyan kedve, már veszi is a repülőjegyet. Nem érdekli különösebben, hogy hazaérve hét szűk esztendő, üres hűtő, kifizetetlen csekkek és más, egy Bikát akár halálra is rémítő borzalmak várják. Ahogy az se, ha mondjuk céges forrásokból finanszírozta a kirándulást, és ezt nem kötötte kollégái orrára. Majd csak lesz valahogy, okoskodik: távollétében nyer a lottón, előléptetik, örököl. És mit ad Isten, az esetek nagy részében bekövetkezik az obligát csoda: valahogy előteremti a hiányzó összeget!

Ahogy közeledik a határidő, úgy válik egyre kreatívabbá. Mivel imád mindenfajta cserét, közvetítési, áramoltatási folyamatot, jó érzéke van a kapcsolatokhoz, találékony, a semmiből is képes pénzt csinálni. Ha belejön, brókerként pl. egész nagy tételekben is sikeresen folytathatja a pénzügyi zsonglőrözést. De befektetési tanácsadónak azért mégse őt válasszuk.

 

a szerző asztrológus

 

Általános asztrológiai jellemzés - az Ikrek

A kanapén ül, kezében újság, a másikban telefon, néha rápillant a tévére, és eszik egy falatot. Íme, a kommunikáció, a változatosság és a mozgás frontembere: az Ikrek. | Ikrek – az izgő-mozgó szógyáros

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra