Az életélvezők legjobbika

Zanza!

bikaÖreg diófája alatt üldögélvén finom bacchusi nedűt kortyolgat. Háttérben vadszőlővel befuttatott kúria, körben szépen ápolt kert. Ez az a miliő, amiben egy Bika-szülött jól érzi magát.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Bika (vagy Bikával állt össze)?
arrow_purpleAz április 21. és május 20. között születettek jegye

E kép azonban nem teljes, lemaradtak róla azok, akik a Bika számára az igazi fényt jelentik: a gyerekek. Az összes asztrológiai jegy közül a Bika a legtermékenyebb, arra törekszik, hogy mihamarabb családot alapítson, és gyermekeket szüljön/nemzzen. Nekik átadva továbbörökítheti a családi hagyományokat, így a féltve őrzött tradíciók bennük tovább élhetnek.

A Bika-szülött tehát konzervatív, ragaszkodik mindenhez, amit örökölt, nem buzog benne újító szándék. Sokkal jobban szeret biztos talajon állni, nem kockáztatja a meglévőt a bizonytalan újért.


Vénusz uralma alatt

Rendkívül igényes a környezetére. Amije van, az általában minőségi holmi, legyen az bútor, ruha, ékszer vagy bármilyen más tárgy. Szereti szép kiegészítőkkel – párnákkal, gyertyatartókkal, kisbútorokkal, képekkel, szobrokkal stb. – körülvenni magát. Ezért, ha egy Bikának ajándékot veszünk, a tömegcikkeket árusító üzleteket messze kerüljük el!

Szépségre való fogékonysága vénuszi létéből ered. A Bika jegy ugyanis Vénusz, a szépség istennőjének uralma alatt áll. Képviselője ezért általában harmonikus külsővel megáldott ember. Érdeklődik a művészetek iránt, vagy maga is fest, szobrászkodik, táncol, énekel. Már kisgyermekként érdemes megismertetni vele valamilyen kézműves tevékenységet. Meglátjuk, milyen nagy örömmel formázza kezecskéjével a gyurmát, az agyagot, fűzi a gyöngyöt stb.

Teljes súllyal a földön

A Bika-embernek az anyag a lételeme, teljességgel a földön él, gyakorlatias, nem álmodozó típus. Azt tudja igazán megragadni, ami konkrét és valóságos, ezért elvont filozófiai és vallási fejtegetésekbe nem igazán bocsátkozik.

Az anyagi javak megszerzésébe sok energiát fektet. Családját ellátja mindennel, ami az élet élvezetét jelentheti szerettei számára. Ami az élvezeteket illeti, nem kell szégyenkeznie: nagyon szeret enni, és a szerelmi örömöket sem veti meg, rendkívül érzéki szerető. Nagy szüksége van testi gyengédségre, és önmaga is képes kifejezésre juttatni eme vágyait, gyakorta ölelgeti azt, akit a szívébe zárt.

Vigyáznia kell arra, hogy az anyagi dolgok megszerzése terén ne szaladjon el vele a ló. A Bika ugyanis szereti, ha mindenből sok van neki: sok ruha, sok cipő, sok autó stb. Nem árt, ha az étkezéseknél is ügyel a mértékre, mert hajlamos a hízásra.

Ragaszkodó és birtokló

Strapabíró, terhelhető és meglehetősen nyugodt típus. Nehezen lehet kihozni a sodrából, ha azonban mégis dühbe gurul, akkor jobb kitérni előle. Nem könnyű meggyőzni, olykor mereven ragaszkodik az elképzeléseihez. Nem véletlenül aggatták rá a nyakas jelzőt.

Meg kell tanulnia az elengedést, hajlamos ugyanis a birtoklásra: összegyűjti és megőrzi a dolgokat, s előfordul, hogy rosszul működő kapcsolatához is ragaszkodik, ahelyett, hogy továbblépne. Jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan! – gondolja.
A bizonytalanság érzésétől egyébként is gyakran szenved. Nem árt, ha megtanulja, hogy az életben a halálon kívül nincsen semmi, ami biztos.

 

A felsorolt tulajdonságok általánosságok. Nagy vonalakban jellemzőek lehetnek egy Bika-szülöttre. Ha bizonyos jellemvonások egyáltalán nem igazak valakire, azt azzal magyarázhatjuk, hogy a napjegy – az az állatövi jegy, amelyben a Nap tartózkodott akkor, amikor az illető született, jelen esetben a Bika – csak az egyik ismérve az adott horoszkópnak. Árnyalhatják a képet az asztrológiai képlet egyéb részletei. Az is előfordulhat, hogy olyan szellemi szinten áll az illető, hogy a negatív jellemvonások egyike sem mutatkozik már nála – ilyen persze kevés van.

 

…további asztrológiai anyagok a Díványon

Az asztrológia rövid története

Milyen a jó asztrológus?

Mit mutat meg a horoszkóp?

Blogmustra