Kos: a csatakép része

horo-ikon-kosA legforróbb fejű tüzes jegy, szinte csak a csatakép állandó szereplőjeként érzi elemében magát. Rámenőssége, nyers, ösztönös stílusa miatt sokszor akkor is haragosnak tűnik, ha épp békés hangulatban van.

Fiatal vagy energiájuknak értékesebb medret még nem talált Kosok állandóan erejüket fitogtatják, a vita hevében pedig az öklüket is gyakrabban használják más jegyeknél. Utóbbinak semmi köze az intellektuális képességekhez: akár magasan képzett Kosok is megrázzák, meglökdösik vitapartnereiket... a jobb érthetőség kedvéért.

Nem mintha nem kommunikálnának elég egyértelműen: nemtetszésüknek a körülményekre való tekintet nélkül hangot adnak. Legyenek a nyílt utcán vagy egy állófogadáson, neheztelő Kosunk torkaszakadtából üvölt (sokuknak ilyenkor nem csak átvitt értelemben vörösödik el a feje), öklét rázza, toporzékol, esetleg földhöz is vágja a keze ügyében levő tárgyakat, tekintet nélkül értékükre. Környezete lassúságánál csak az ingerli jobban, ha az ő haladását akadályozzák, megvárakoztatják. Dührohama azonban, amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan el is múli – és nem is érti, hogy sérthetett meg egy életre például egy Szüzet. Míg egy Ikrek csak nevetne az egészen, egy Nyilassal pedig országos cimborák is lehetnének, miután alaposan elagyabugyálták egymást.

Aggresszivitását leginkább intenzív, veszélyes sportot űzve vezetheti le: box, foci, bungee-jumping, harcművészetek, motorozás, autóversenyzés. A tüzes jegyek közül neki van a  legnagyobb a  szüksége a fizikai igénybevételre (az orvosi asztrológia többek között az izomzatot rendeli a Kos princípiumhoz), napi több óra mozgás a normális adagja.

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
• A Levegő jegyek és az agresszió (hamarosan)

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra