A szabadon szerető Vízöntő

vizontoAhogy megjelenése, úgy gondolkodása sem átlagos: eredeti elképzeléseivel szinte sokkolja a környezetében lévőket, főleg azokat, akik megkövesedett nézeteket vallanak.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Vízöntő (vagy Vízöntővel állt össze)?


arrow_purpleA január 21. és február 20. között születettek jegye.

Ötletgyáros, ha olyan helyzet áll elő, amit gyorsan kell megoldani, akkor szinte biztosan akad néhány elgondolása – köztük olyanok, amelyek csak egy másik bolygón megvalósíthatók. Persze vannak reális elképzelései is, ám többnyire ezek is meghaladják a kor technikai színvonalát.

Eredetiségével, rögtönzéseivel színt visz az emberi kapcsolatokba, kiemeli a környezetében élőket a mindennapok szürkeségéből és azokból a megkövesedett rendszerekből, melyeket csak azért tartanak fenn, mert már megszokták, és különben is félnek a változtatástól.


Csapatjátékos, de csak rugalmasan bírja

A munkában csapatjátékos, a csoportszellem ugyanis sokat jelent számára. Rugalmas munkaidőben szeret dolgozni, ki nem állhatja, ha korlátozzák a szabadságát. Rendszerességről és folyamatosságról sem lehet szó nála, szereti a hirtelen változtatásokat, az újdonságok friss energiával töltik fel. Ő a nagy reformer a cégnél, nem sokáig tűri a régi, főleg idejétmúlt elgondolásokat, technológiákat, időről időre előrukkol valamiféle újdonatúj elképzeléssel. A változtatás kényszere oly mértékben elhatalmasodhat rajta, hogy nem képes egy helyben „megülni” – folyton változtatja a munka- és lakhelyét.

Nagyon jó a humorérzéke, s mivel kiváló szellemi képességekkel rendelkezik, kellemes beszélgetőtárs. Szereti a szellemes szócsatákat, ahol brillírozhat zseniális gondolattársításaival. Paradox módon ő, az újító, hajlamos arra, hogy fixa ideákat hozzon létre, melyektől aztán nehezen szabadul meg.


Előítéletmentes forradalmár

Mindenfajta hatalom és tekintély tüske a szemében. A benne élő forradalmár azt sugallja, hogy minden ember egyenlő.

Mindenki a testvére, jelmondata a „Szabadság, egyenlőség, testvériség!” Nem tesz különbséget ember és ember között, s ily módon nem léteznek számára országhatárok sem. Persze nem kell ahhoz más bőrszínűnek lennie valakinek, hogy előítélettel közelítsen felé a környezete. A Vízöntő-szülött mentes ezektől az előítéletektől, bárkit képes elfogadni, egyenlőnek tekinteni, sőt még rokonságot is érez azokkal, akik a társadalom peremére szorulnak, mert elképzeléseik – csakúgy, mint az övé – az átlagostól túlontúl eltérnek.


Szabad szerelem és az Oroszlán tanításai

A horoszkóp mandalára tekintve láthatjuk, hogy a Vízöntővel szemben álló jegy az Oroszlán, aki a szív szeretetenergiáit hordozza. Ő azonban a szellem embere, és nem a szívé – hűvös, együttérzést nem mutató –, ezért a legfőbb tanulnivalója a Földön az „oroszlánság” elsajátítása: a szív megnyitása, a szeretet áramoltatása.

A szerelemben is óriási szabadságot igényel. Aki szereti az eredeti gondolatmeneteket, a nagy filozofálgatásokat, a nem hétköznapi időtöltéseket – például sárkányrepülés –, az nem csalódik egy Vízöntő társban, csak a hűséggel, összetartozással, elkötelezettséggel kapcsolatban ne kérdezgesse őt. És legfőképpen ne tartóztassa, ha menni akar, mert egészen addig fog új és új társat keresni magának, míg meg nem tanulja, hogy a szabadság belső minőség, s mint ilyet, csak komoly belső szellemi-lelki munka árán lehet elnyerni.

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.