Ha pénteken randizol, nagyobb az esélyed

A hét napjainak nevei sok nyelvben őrzik az ősi meggyőződést, miszerint minden napot egy-egy égitest ural, amely ilyenkor jobban kifejti hatását. Így aztán nem mindegy, mikorra időzítjük tárgyalásainkat, pihenésünket, a tanulást, vagy épp a csábítást.

Az asztrológiában nem csak az állatövi jegyeknek vannak uralkodó bolygói, hanem az egyes napoknak is. A bolygók esszenciális jelentései, hatásai jobban érezhetőek azokon a napokon, amelyeket uralnak. Előnyösen kihasználhatjuk ezeket a pozitív energiákat, ha fontosabb eseményeknél figyelembe vesszük a napok és bolygók összefüggéseit. Jó, ha tudjuk, hogy  például a keddi nap, amit a Mars ural (az erőt szimbolizálja) műtét szempontjából kedvező  lehet, a randevúnkat pedig érdemes péntekre időzíteni, amit a Vénusz ural, ha növelni szeretnénk az esélyt.

A napok nevei sem véletlenek

A babilóniai csillagászok hét égitestet ismertek (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, és Szaturnusz), amelyekről azt hitték, hogy a mozdulatlanul álló Föld körül keringenek. Mindegyik égitest egy-egy isten is volt egyben, amely az adott napot kormányozta. Ezért sok nyelvben a hét napjai nevüket az égitestekről vagy istenekről kapták (például újlatin nyelvek, germán nyelvek). Minden napot az első órát uraló bolygóról nevezek el. Így jött ki a 7 napos ciklus.

Hold (Hétfő - dies Lunae, Lunedi, Lundi, Lunes, Monday, Montag),

Mars (Kedd - dies Martis, Martedi, Mardi, Martes),

Merkúr (Szerda - dies Mercurii, Mercoledi, Mierculi),

Jupiter (Csütörtök - dies Jovis, Jueves, Giovedi, Jeudi),

Vénusz (Péntek - Venerdi, dies Veneris, germán nyelvekben ez a nap Frigg, Frîja, Frea istennőé, aki teljesen ekvivalens Vénusz istennővel, Freitag, Friday)

Szaturnusz (Szombat - dies Saturni, Saturday, Sabato, Samedi)

Nap (Vasárnap - dies Solis, Sunday, Sonntag)

Forrás: Wikipédia

Hétfő: Hold napja

Hangulatváltós, lelkizős nap, és nem csak a hétvége miatt érezzük úgy, hogy jó lenne még otthon lustálkodni kicsit. Érzékenyebbek vagyunk, jobban a szívünkre vehetjük a dolgokat, és kedélyállapotunk is hullámzóbb, sértődékenyebbek lehetünk, mint máskor. A múlt emlékei felerősödhetnek, nosztalgiázunk. Több odafigyelésre és gondoskodásra vágyunk. Ha hétvégén nem tudtunk feltöltődni érzelmileg, akkor magányosabbnak érezhetjük magunkat. Ha viszont jól sikerült a pihenés, akkor mi leszünk azok, akik örömmel gondoskodnak másokról, és megosztjuk a hétvégi sütink maradékát másokkal.

Kedd: Mars napja

A konfliktusok napja, könnyebben elveszíthetjük a fejünket .Aktivitás és feszültségek jellemzik. Ilyenkor jobban ég bennünk a tettvágy és nem bírjuk tétlenül elviselni a napot. Ha van bennünk irányítási vágy, ezen a napon hatékonyan kiélhetjük azt, de legyünk óvatosak, mert erőszakosnak tűnhetünk. Ha valamivel meg kell küzdenünk, tegyük erre a napra. Sportoljunk! Érdekérvényesítő képességünk erős, és az lesz, amit mi szeretnénk. Kihívóbbak, kezdeményezőbbek és bátrabbak vagyunk, és a szexuális energiáink is felfokozottabb a szokottnál.

Szerda: Merkúr napja

A kommunikáció és hírek napja, érdemes tárgyalásainkat ekkorra időzíteni. Több levelet írunk, olvasunk, és többet beszélünk ezen a napon. Az információáramlás ilyenkor a legintenzívebb. Felerősödik bennünk a vágy a dolgok kimondására. Ügyintézés, szerződéskötések, tárgyalások, prezentációk, üzleti megállapodások gördülékenyebben zajlanak, vagy jönnek létre. A problémák kezelése is sikeresebb. Az események jelentős része a közlekedéssel és a hírekkel lehetnek kapcsolatban. Barátainkkal, kollégáinkkal, ismerőseinkkel, szeretteinkkel nő az esély a kellemes beszélgetésekre. Az agyunk is jobban fog; a tanulásban, a megértésben jobban haladunk. Olvasás, írás, vagy egy film is kellemes kikapcsolódás ezen a napon.

Csütörtök: Jupiter napja

A bölcsességünk napja. Használjuk ki, és kamatoztassuk tudásunkat, adjuk át másoknak. Tanácsadásra kitűnő, és természetesen arra is, ha mi kérünk tanácsot másoktól. Ezen a napon túlzásokba eshetünk. Minden problémát nagyobbnak láthatunk, mint amilyen valójában, ugyanakkor hangulatunk békésebb, még akkor is, ha nehéz napunk van. Legyünk elfogadóbbak és bizalmunkkal tüntessük ki azokat, akik erre valóban érdemesek.

Péntek: Vénusz napja

A szerelem, a szerencse és a pénz napja, amely kedvez az örömteli találkozások és pénzügyi sikereknek. Együttműködésre és harmóniára törekvő képességünk ma erősebb, mint máskor. A nehéz döntéseket ne erre a napra időzítsük. Toleránsabbak vagyunk az átlagosnál, a külvilágra ma könnyebben tehetünk pozitív benyomást és könnyebben is csábítunk el másokat vagy csábulunk el. Szépítkezésre, ruhavásárlásra is kitűnő nap a mai. De a kulturális, zenei és más művészi programokra is fogékonyabbak vagyunk.

Szombat: Szaturnusz napja

Az adakozás és szolgálat napja. Tegyünk valamit valakiért, valami jót, tegyünk eleget még ma bizonyos kötelességeinknek, kötelezettségeinknek, hogy ezt követően önfeledt élvezhessük a pihenést, a szórakozást. Komoly döntésekkel és hosszú távú terveinkkel ezen a napon foglalkozzunk, és ha kapcsolatunkat törvényesíteni szeretnénk, azt is tegyük erre a napra. A felelősségvállalás elől ma ne meneküljünk.

Vasárnap: Nap napja

Az öröm napja, amikor önmagunkért vagyunk. Azt tegyük ma, ami nekünk jól esik. Ez a nap rólunk szól, kapcsolódjunk ki, pihenjük, szórakozzunk! Játékosság és kreativitás jegyében telhet el, és a versenyszellem is erősebb. Sok mindent megérthetünk, tudatosíthatunk, és új dolgok teremtésébe is kezdhetünk. Energetizáló nap, töltődjünk fel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek