Nyiss az új dolgokra, megéri! Októberi előrejelzés

A hónap első hetében még feszültségek várhatók, ám a hetedikei újhold már fontos döntésekben segíthet. A hátráló Vénusz pedig - ha az érzelmi bizonytalanság ellenére képesek vagyunk elengedni félelmeinket - egészen új, soha nem tapasztalt dolgokat hozhat pénzügyi és érzelmi életünkbe.

Nyílt beszélgetések és fontos döntések

Október első fele még tartogathat számunkra komolyabb meglepetéseket. Érdemes most jobban odafigyelnünk a kommunikációnkra, ne ítélkezzünk elhamarkodottan, őrizzük meg objektivitásunkat és ne hagyjuk, hogy kihozzanak a sodrunkból. Ha mégis így történne, ne vegyük magunkra, mindenkire feszült energiák hatnak október első hetében. A döntés szele ott lebeg körülöttünk.

Október 4-én a Merkúr is a Mérleg jegyébe lép: az elemezgetést, tervezgetést felválthatja a nyílt beszélgetés. Emberi kapcsolatainkban sokkal jobban oda kell figyelni, hogyan adunk- és hogy egyáltalán adunk-e visszajelzést, vagy csak elvárjuk azt.  Az október 7-i újhold energiái segítenek olyan döntéseket meghozni, melyek mindenkinek az érdekét szolgálják.

Ha megfordul a Vénusz

Október 8-án a Vénusz hátráló mozgásba kezd, és 6 hétig látszólag visszafele halad. A Vénusz, más nevén Esthajnal csillag, régen sokat segítette az embereket utazásaik során a tájékozódásban. Ebben a periódusban sokan érezhetik elveszve magukat az érzelmek világában. Azok, akiknek a születési képletében a Vénusz szintén retrográd, az átlagosnál érzékenyebben reagálhatnak: számukra az élet egy komolyabb karmikus feladatot, tapasztalást tartogat.

Ideje megtapasztalni új dolgokat

A Vénusz által szimbolizált területek (pénz, kapcsolatok, érzelmek) másfajta aspektusai kerülnek előtérbe. Az eddig megszokott működésükhöz képest új, váratlan tapasztalásokkal szembesülhetünk. Sikerünk akkor lesz, ha nem a megszokott lendülettel és rutinnal vágunk bele a dolgokba, különben nem fogjuk érteni, hol marad az eddigi „varázserőnk". A Vénusz retrográd mozgása arra sarkall, hogy engedjük el eddigi mintáinkat, tudat alatti félelmeinket, foglalkozzunk többet a szeretet minél mélyebb megélésével, vagyis merjünk kipróbálni magunkból valami újat! Legyen az egy új stílus, egy új ruha vagy csizma, vagy egy őszinte vallomás. Pénzügyi vonatkozásban merjünk költeni olyanra is, amire eddig nem. Ismerkedjünk meg az új, kezdetben szokatlan érzésekkel, hatásokkal, legyünk rá nyitottak. A tapasztalás elsőre idegennek tűnhet, de később, amikor a bolygó irányt vált (november 18-án), és újra előre halad, érteni, sőt érezni fogjuk, hogy mi volt a jelentősége, és milyen nagy lépéseket tettünk meg a boldogságunk felé!

Mi vár az egyes jegyekre októberben?

KOS Remélhetőleg már meghozták azokat a döntéseket, amelyek jótékony hatást gyakorolnak a magánéletükre, és szakmai fejlődésükre. Most eljött az ideje, hogy egy magasabb szinten is sort kerítsenek ezekre a változásokra. Nehéz munka lesz, de hosszútávon megéri az erőfeszítést. A hónap vége felé újra felmerülnek a szerelem és pénz régi, jól ismert kérdései.

BIKA Ebben a hónapban pár lépést hátra kellene lépniük, ez ugyanis megszilárdítaná kapcsolataikat. Az újhold rávilágít, hogy változtatni kellene a munkában és a szokásokban is. Új terveik megvalósítását hátráltathatja, hogy még mindig a régi, befejezetlen ügyekkel vannak elfoglalva. Úgy érezhetik, hiábavaló köröket futnak, teljesíthetetlen követelésekkel és érzelmi problémákkal kerülnek szembe. Legyenek türelmesek, hogy megtalálják a gyógyírt a régi sebekre.

IKREK Nyugtalanító eseményekkel kezdődik ez a nyüzsgő hónap. Ami igazán fontos, arra koncentráljanak most. Szerelmi kapcsolataikat hajlamosak túlanalizálni, és ezzel az amúgy forró érzelmeket alaposan lehűtik. Néhány kérdésben ugyan döntésképesek, de továbbra is nyugodtan kérdőjelezzék meg az általános irányt, mely felé életük halad.

RÁK A Mérleg újhold nyomatékosabbá teheti annak fontosságát, hogy megnyíljanak egy a tőlük eltérő szemléletű személy előtt. Ezúttal nem tévedéseikkel kell szembesülniük, mindössze meg kell szabadulni a félelmeiktől, amelyek önbizalomhiányt okoztak az elmúlt időszakban. Hivatásukban egy sor felelősség szakadhat hirtelen a nyakukba. A kihívást az jelenti, hogy sikeres megoldással rukkoljanak elő ott, ahol mások már kudarcot vallottak.

OROSZLÁN Minden nehéz helyzet mélyén nehéz meglátni a lehetőséget, de a pozitív gondolkodás több erővel bír, mint azt gondolnák. Ne féljenek előadni a dolgokat úgy, ahogy vannak, mert ha megőrzik becsületességüket és hidegvérüket, a többiek fel fognak nézni rájuk.

SZŰZ Az örömteli beszélgetések és a komor kilátások éles kontrasztot alkotnak, és életük egész hónapban e két pólus között mozog. Az újhold a romantika helyett kétségeket ébreszt. Az elmélyült beszélgetések és a múlt felidézése régi sebeket téphetnek fel, és ideális esetben ki is engedik a mérget.

MÉRLEG Az újhold minden bizonnyal egy új év kezdetét is jelöli. Nehéz eldönteniük, melyik utat válasszák, hiszen mindkettőben látják a lehetőséget. A Vénusz retrográd időszaka összekuszálhatja önbizalmukat. Még ha boldogságuk a körülöttük állóktól függ is, ne adják fel túl könnyen saját vágyaikat mások követelőzése miatt.

SKORPIÓ Tökéletes időszak arra, hogy figyelmüket a testi vágyakról a lelki mélységek felé terelje. A hónap második felében az elmélyült beszélgetések feltárhatják kapcsolataik titkait. Addig egy kis visszavonulás segít objektíven látni, és felkészülni a következő nagy lépésre.

NYILAS A viharok elmúltak, és ezzel megszűnik a nagy változásokat hozó döntésekkel járó nyomás is. Még ha most nagyon élvezik is a baráti társaságot, és alig várják a következő bulit, érdemes volna kicsit félrevonulni a társasági élet zajától és befelé fordulni. A retrográd Vénusz időszaka jó arra, hogy átgondolják mit várnak a szerelemtől és talán egy régi láng is újra lobban.

BAK A szerelmi bolygó hátraarca megnyitja az ajtót a régi barátok, kollégák előtt és megkönnyíti a gubancok kibogozását a meglévő viszonyokban. Viszont egy új kapcsolat kialakítását megnehezíti. Ha új szakmai kapcsolatokat vagy társulásokat keresnek, cselekedjenek időben.

VÍZÖNTŐ Napjaik továbbra is nagyon tevékenyen telnek. Nem lesz idejük a közelmúlt változásain elmélkedni. Kreativitásuk erős ösztönzést kap, amit akár szakmai előrejutás érdekében kihasználhatnak. Azonban a munkával járó szakmai elismerés vagy fizetség akár november második feléig várathat magára a hátráló Vénusz miatt.

HALAK A múlt hónapban már a kapcsolataikra helyeződött a hangsúly, ez most tovább fokozódik azáltal, hogy remélhetőleg tisztább képet nyernek arról, merre tovább. Az újhold arra figyelmeztet, hogy az egymásra utaltságot váltsa fel az együttműködés. Október 23-i telihold hatására a merészebb kezdeményezések növelhetik bevételeiket és önértékelésüket.


Mustra