Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel

Olvasási idő kb. 1 perc

tesztasalatasaláta/vega vagy nem/spárgás
Folytatjuk a tegnap megkezdett tavaszi salátázást a gasztróban. Tésztasalátával, amelyben az a jó, hogy lehet vega is meg nem is. Zöld spárga, retek és parmezán… joghurtos-fokhagymás szósszal nyakon öntve.


 

Hozzávalók

• 30 dkg farfalle (masnitészta) – ha van, teljes kiőrlésű gabonából
• 20 dkg zöld spárga
• 3 db retek
• 3 db újhagyma
• frissen reszelt parmezán
• opcionális: 2-3 szelet maradék sült hús vagy grillcsirke

Az öntethez

• 2 dl joghurt
• ½ citrom frissen facsart leve
• 1 gerezd fokhagyma összetörve
• só
• frissen őrölt bors

A tésztát főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, tedd egy nagy salátástálba, és önts rá 1-2 ek olívaolajat.

A spárga fás végeit vágd le. Dodb a megmosott spárgát forrásban lévő vízbe, és főzd 3-4 percig. Egyből tedd egy tál jéghideg vízbe, hogy ne főjön tovább. Ha kihűlt, vágd 2 cm-es darabokra. A retket szeleteld vékony karikákra, az újhagymát 1-2 cm-es darabokra. A zöldségeket keverd a tésztához.

Az öntethez keverd el a hozzávalókat, és öntsd a tésztás keverékre. Reszelj a tetejére parmezán sajtot.

 

Madársali rizzsel, hagymával és pirított gombával

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek