Hozzávalók
• 30 dkg farfalle (masnitészta) – ha van, teljes kiőrlésű gabonából
• 20 dkg zöld spárga
• 3 db retek
• 3 db újhagyma
• frissen reszelt parmezán
• opcionális: 2-3 szelet maradék sült hús vagy grillcsirke
Az öntethez
• 2 dl joghurt
• ½ citrom frissen facsart leve
• 1 gerezd fokhagyma összetörve
• só
• frissen őrölt bors
A tésztát főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, tedd egy nagy salátástálba, és önts rá 1-2 ek olívaolajat.
A spárga fás végeit vágd le. Dodb a megmosott spárgát forrásban lévő vízbe, és főzd 3-4 percig. Egyből tedd egy tál jéghideg vízbe, hogy ne főjön tovább. Ha kihűlt, vágd 2 cm-es darabokra. A retket szeleteld vékony karikákra, az újhagymát 1-2 cm-es darabokra. A zöldségeket keverd a tésztához.
Az öntethez keverd el a hozzávalókat, és öntsd a tésztás keverékre. Reszelj a tetejére parmezán sajtot.
Madársali rizzsel, hagymával és pirított gombával