Sok kicsi – gasztrobloggerek az éhező gyerekekért

Az adománygyűjtésnek van megkapó, kreatív és egyáltalán nem tolakodó módja, ezt tizenöt gasztroblogger most meg is mutatja: a végeredmény egy játékos akció, nagy értékű és megismételhetetlen élményt nyújtó nyereményekkel.

cikk-tipus-altalanos

Karácsony tájékán megszaporodnak az adománygyűjtők, hozzánk a héten már két társaság is becsengetett ilyen-olyan célra gyűjtögetve, szégyenlősen vagy rámenősen, de mindenképp egy kicsit tolakodóan. Ezen a téren is van még hova fejlődnünk, de önmagában már az is örvendetes, hogy kezd kialakulni annak a kultúrája, hogy a rászorultakon a saját eszközeinkkel is segítsünk, hogy akarjunk segíteni.

falogoA gasztroblogger társadalom is beállt az adománygyűjtők sorába egy igen jól megszervezett akcióval. Az adománygyűjtésnek ez a módja kedves, kreatív, és úgy gyűjt adományt, hogy közben jutalmaz is. Öröm benne részt venni szervezőként, felajánlóként vagy adományozóként egyaránt – legtöbbször ezek a szerepek párhuzamosan működnek: a szervezők is adakoznak.
 

Miről is van szó?

15 gasztroblogger és 15 szervezet (étterem, főzőiskola, ínyencbolt, stb.) különböző felajánlásokat tesznek, ajándékcsomagokat biztosítanak. A cégek felajánlásai nagy értékűek és minden esetben kapcsolódnak a gasztronómiához, a bloggerek felajánlásai pedig egyedi, meglehetősen ritkán adódó lehetőségek, pénzért nem megvehetőek.

A felajánlásokat november 16-30. között, az akció számára létrehozott blogon – www.sokkicsi.freeblog.hu - publikálják a szervezők, illetve a bloggerek a saját blogjaikon. A 30 programra sorsjegyet lehet venni, mindenki arra (azokra), amelyik leginkább megmozgatja a fantáziáját. A sorsolásra december 18-án kerül sor. A teljes bevétel a Gyermekétkeztetési Alapítvány szálmáján gyűlik, akik majd a bloggerekkel együtt döntik el, hogy pontosan mely rászoruló gyerek(ek) megsegítésére fordítják a befolyt összeget. Az akció menetéről és a részvétel módjáról részletesen itt olvashatsz.

A Dívány Gasztro rovatának két szerzője már publikálta felajánlásait, ezekett itt és itt olvashatjátok. Kellemes adakozást!

 

Mustra