reuben_szendvicsEnnek az amerikai meleg szendvicsfajtának az eredetét többféle legenda homályosítja el. Egy biztos, valamikor az 1930-as években készítették először New York-i zsidók.

cikk-tipus-recept

Az egyik legenda szerint Reuben Kulakofsky Litvániából emigrált zsidó szakács volt a feltalálója, aki pókerjátszmákra készítette a szendvicset. Egy másik legenda szerint Arnold Reuben készítette először az üzletében, aki német származású zsidó volt, és az ő tulajdonában volt a mára már megszűnt, nagyhírű Reuben’s Delicatessen. Végül is teljesen mindegy, hogy ki találta ki ezt a remek szendvics receptet, ha egyszer azóta is készítik.

Reuben_szendvics_nagyHozzávalók:

2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
sózott marhasonka (Amerikában hihetetlen mennyiséget, akár 25 dkg-ot tesznek egy szendvicsbe)
2 szelet svájci sajt
savanyú káposzta
3 ek Ezersziget öntet
vaj

Kend be vékonyan a kenyérszeleteket vajjal, majd tedd rá a sonkát. Erre halmozd a savanyú káposztát, majd locsold meg Ezersziget öntettel. Tegyél rá sajtot, és fedd be a másik kenyérszelettel. Előre felforrósított grillbe told, amíg átforrósodik, és a sajt megolvad.

A Reuben szendvics másik változata a Rachel szendvics. Ebben főtt marhával helyettesítik a sonkát, és majonézes káposztasalátával a savanyú káposztát.

 

cikk-tipus-linkek

Szendvicskurzus

Mustra