felnottfagyinyár/hűsítő/jégkrém

Egy kis nyalánkság mindig jólesik, főleg, ha csak öt perc munka van vele, és nemcsak hűsít, legalább annyira bódít is – jégkrém csak felnőtteknek!

Bár most kicsit barátságosabb az idő, nem kell mindennap 36 foktól tartanunk, azért egy jégkrém mindig jól jön. A jégkrémben az a jó, hogy mindössze öt perc munka van vele, szemben a házi fagylalttal, ezért elkészítése mindenkinek belefér az idejébe.

Ha van gyereked, akkor azért készíts neki otthon jégkrémet, mert tudod, mit teszel bele, ők meg boldogan nyalják el az összes gyümölcsöt. Ha nincs, akkor azért készíts jégkrémet, mert olyanokat is tehetsz bele, ami a boltiban nincs!

felnottfagyi2Ebbe a jégkrémbe barackpálinkát tettem, amely nemcsak az ízének tesz jót, hanem betonkeménységűvé se hagyja fagyni. És a pasik is szeretik!

 

Hozzávalók 6 jégrémhez:

• 2 nagy, érett őszibarack
• 1 dl barackpálinka
• 3 ek tejföl
• 1 ek méz

 

A barackot pucold meg, öntsd le a pálinkával és a mézzel, majd turmixold össze. A tejfölt csak a végén keverd hozzá, azt nem kell turmixolni, mert akkor nagyon elfolyósodik.

Öntsd a krémet a formákba, és egy éjszakára tedd a mélyhűtőbe. Ha egy pillanatra forró vízbe mártod, könnyen kicsúszik belőle.

 

Blogmustra