Hozzávalók (1 nagy tepsi pizzához)
• 1 adag pizzatészta (lehet bolti is)
• 20 dkg sonka
• 1 ananász (lehetőleg ne konzerv legyen)
• 25 dkg mozzarella sajt
A paradicsomszószhoz
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 doboz paradicsomkonzerv (2x400 g)
• ½ ek friss rozmaring
• 1 ek friss kakukkfű
• 1 ek friss oregánó
• 1 tk só
• kevés bors
• 2 ek olívaolaj
A pizzaalapreceptet itt találod
Közepes lábosban a hagymát és a fokhagymát párold puhára az olajon. Öntsd rá a paradicsomkonzerveket, dobd bele a zöldfűszereket, sózd, borsozd, és fedő alatt főzd 15–20 percig. Ha ennyi idő után nem elég sűrű, vedd le a fedőt, és főzd, amíg kívánt sűrűségű lesz (nem jó, ha nagyon folyik, mert eláztatja a pizzatésztát).
Kend meg vele a pizzatésztát, és pakold meg sonkával, friss ananászdarabokkal, reszelt mozzarella sajttal. Ha formákat szeretnél szúrni a pizzából, figyelj arra, hogy egyenletesen oszd el a feltétet. Ha kisült a pizza, nagy alakú kekszformával vágj ki alakzatokat. Ne válassz nagyon girbegurbákat, a csillag és a virág épp elég bonyolult ehhez a művelethez.