Alma-zellerkrémleves

zellerkremlevesA zellerkrémleves még pont belefér abba a kategóriába, amit nyugodtan lehet munkahelyre vinni – jól zárható doboz kérdése csupán. De nem csak ezért került bele a mostani receptválogatásunkba, hanem az alacsony kalóriatartalma miatt is. Konyhai analfabéták is bátran nekiállhatnak, garantáltan sikerülni fog!

cikk-tipus-recept

Se fokhagyma, se hagyma nincs benne, bátran ki lehet nyitni azt a bizonyos dobozt, egyik kollégád se fog beájulni az asztal alá. Langyosan is finom, ha nincs lehetőséged bent megmelegíteni.
 

Hozzávalók:

30 dkg zellergumó (a salátához használt zeller másik fele)
30 dkg alma
2 dl joghurt
2 ek vaj
10 dkg fetasajt
csipetnyi szerecsendió, chili, bors
só ízlés szerint
 

A megpucolt és apró kockákra vágott zellert és almát tedd egy lábosba a vajjal együtt. Sózd meg, és kevergetve párold tíz percig, majd öntsd fel vízzel, és főzd addig amíg a zeller megpuhul.

Fűszerezd, és sózd utána ha szükséges, majd keverd hozzá a joghurtot, és pépesítsd botmixerrel.

Tálalásnál morzsolj a tetejére fetasajtot. A hagyományos zellerkrémleves is hasonlóan készül, de alma helyett krumplival, a joghurt helyett pedig tejszínnel vagy tejföllel.

 

cikk-tipus-linkek

• Zellersaláta
Körte-vöröslencse-répa leves

Oszd meg másokkal is!
Mustra