Receptverseny: megvan a Dívány.hu libamájharcosa!

Értékeltük a receptversenyre beérkezett pályázatokat, és a Dívány.hu libamájharcosa címet Koncz Ágnesnek ítéltük, aki egy egyszerűségében nagyszerű libamájpástétommal nevezett a versenyre.

Kíváncsian várjuk, hogy a Libamáj Fesztivál, és azon belül Kozi és Buday Péter meg tudják-e mutatni az érdeklődő közönségnek, hogy mi minden készülhet libamájból. Persze értjük mi, hogy a legegyszerűbb és egyik legnemesebb elkészítési módja a serpenyőben éppen csak megsütés, de ennél azért egy kicsit többre is kíváncsiak vagyunk.

A receptversenyre beérkezett pályázatok közül a legérdekesebbet hamarosan megosztjuk veletek, hogy ti is hangot adhassatok a véleményeteknek. Addig is álljon itt a győztes recept. Gratulálunk Koncz Ágnesnek!

Májpástétom:

50 dkg libamáj
10 dkg apróra vágott füstölt szalonna
14 dkg vaj
1-2 kanál tejszín

bors
mustár
1 közepes fej hagyma
kb 0,5 dl konyak

A májat a szalonnán a hagymával megpároljuk, kétszer megdaráljuk (botmixerrel), hozzáadjuk a kikevert vajat, tejszínt és sóval, borssal, mustárral és a konyakkal ízesítjük, alaposan elkeverjük.

Azonnal fogyasztható, de ha hűtőbe tesszük vagy kis pástétomos tálkába, folpackos megoldással, akkor formázhatóvá válik és már csak a képzelet szab határt, főleg ha van egy fagylalt kanalad.

Koncz Ágnes nyereménye négy darab VIP belépő a fesztiválra, egy kiló libamáj, és Buday Péterrel együtt elkészítheti a nyertes receptet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek