Villámgyors cukkinis tészta

Zanza!

Milánóban egy viaszosvásznas kockás terítős kis étteremben ettünk ilyen cukkinis tésztát. A hely egy kis lyuk, de oda járnak a híres divattervezők is pizzát és pastát enni. Nem garantáljuk, hogy ugyanez a recept, de ez is megér egy dalt.

Az a legnagyszerűbb ebben a receptben, amellett, hogy a végeredmény nagyon finom, hogy az egész étel pont annyi idő alatt elkészül, amíg a tészta kifő. Ez általában 10-12 perc, attól függően, hogy milyen márkájú a tészta. A másik figyelemre méltó erénye az, hogy nagyon kevés alapanyagból áll - emiatt fontos, hogy ezeket körültekintően válogassuk össze. Ilyenkor kora ősszel a legjobb ezt a tésztát készíteni, mert jó eséllyel kapunk ízes paradicsomot és a cukkini is ilyenkor a legfinomabb és legmegfizethetőbb.

Hozzávalók négy személyre

40 dkg spagetti

2 közepes cukkini

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

8 szelet pancetta vagy bacon

3 ek olívaolaj

1 fürt koktálparadicsom (12-16 szem)

3 ágacska kakukkfű

frissen őrölt bors

frissen reszelt parmezán

Egy nagy lábosban forrald fel a vizet. Amíg felforr, tisztítsd meg a hagymát és vágd apróra, majd tedd ugyanezt a fokhagymával. A cukkinit vágd 1/2 cm-es karikákra.

Egy nagy serpenyőben pirítsd meg a pancettát, majd szedd ki a serpenyőből és tedd félre. Adj a zsírhoz 3 ek olívaolajat és futtasd meg rajta a hagymát és a fokhagymát.

Tegyél sót a felforrt vízbe, majd tedd bele a tésztát és főzd al dentére.

Amikor a hagyma kezd üvegesedni (3 perc), dobd rá a 1/2 cm-es karikákra vágott cukkinit, néha kevergetve pirítsd magas lángon 3 percig, sózd, borsozd. Amikor kezd összeesni dobd rá a koktélparadicsomokat is. Újabb 3 perc múltán, amikor a paradicsomok is kicsit összeesnek, repedezni kezdenek, keverd hozzá a kakukkfűleveleket. Forgasd össze, adj hozzá egy evőkanálnyit a tészta főzőlevéből és forrald 1 percig.

Szűrd le a tésztát, forgasd össze a cukkinis mártással, szórd meg a pirított pancettával és paremezánnal. Kész, tálalhatod is.

Blogmustra