Hajrá, Michelin-csillag! Visszatért a Costes séfje

Gerendai Károly, az étterem társtulajdonosa megegyezett tehetséges séfjével, és Vieira már a nyári menüt tervezi Budapestre.

cikk-tious-rovid

Mint azt az Otthon édes blog hírül adta, visszatér a Costes séfje: Miguel Vieira Portugáliából.
Miguel Vieira munkája eredményének tulajdonítják az első magyar Michelin-csillagot, amit rövid, másfél évnyi munka után kapott meg az étterem. Már a Dinig Guide díj átadása után hallani lehetett azokat a kritikákat, miszerint a távozó portugál séfet egy kevésbé erős kollégája váltotta, Nicolás Delgado személyben. Nem lehetett könnyű dolga Delgadónak ebben a helyzetben, hiszen mindig érezhette az összekacsintást a háta mögött: „Beleült a Michelin-csillagos étterem séfjének pozíciójába."
Bár a Michelin kalauz tesztelői visszatértek a Costesbe a séfcsere hírére, mi is úgy éreztük, hogy a Costes nem ugyanazt nyújtja, mint Vieira idejében.
Szerencsére Gerendai Károly, az étterem társtulajdonosa megegyezett tehetséges, előző séfjével, és Vieira már a nyári menüt tervezi Budapestre. A Dívány stábja azt tanácsolja az olvasóinak, hogy már most foglaljanak asztalt nyárra, mert telt ház várható. Hajrá, második Michelin-csillag!

Mustra