Zanza!

Február 6-án, szombaton a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület és a Gödöllői Királyi Kastély társrendezvényének évnyitó fesztiválján - Magyarországon először - ingyenes családi programsorozat keretei között ismerkedhetnek meg az érdeklődők egy bárki számára elérhető, Ferenc József kedvenc levesében is alapanyagként szereplő királyi étekkel, a szarvasgombával. 

cikk-tious-rovid

A február 6-i téli szarvasgomba ünneppel egy olyan hagyományteremtő rendezvénysorozatot kívánnak elindítani, amellyel újraéled Magyarországon a szarvasgomba elfeledett kultúrája. Bemutatkoznak a hazánkban fellelhető szarvasgombafajok, különösen a téli szarvasgomba (Tuber brumale); a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik; az első magyar szarvasgombás termékeket gyártó cég;  az első magyar termőre fordult szarvasgomba ültetvény; a szarvasgombával és ültetvényezésével foglalkozó vállalkozások.

Egész nap tartanak majd a szakmai előadások, lesz könyvbemutató és dedikálás, kiállítás és vásár, mikroszkópos ismertető, filmvetítés és képgaléria, hozzá lehet jutni különleges receptekhez is.

 Izgalmasnak ígérkezik a kutyás gombakeresési bemutató a kastélyparkban. Bizonyára sokan lesznek kíváncsiak az első magyar sikeres szarvasgombás termékek mesterszakácsai által alkotott fogásokra.

 Közben ingyenes gyermekműsorok is lesznek a Díszteremben:játékos délutánt rendeznek Pécsi Ildikó Kossuth-díjas érdemes kiváló színművész közreműködésével  „A kastély gyermekszemmel" címmel tárlatvezetés zajlik majd gyermekek számára, a legkisebbek a bébijátszóban szórakozhatnak.

Blogmustra