Angliában is a kecskehús az új bárányhús

Noha a világon a leggyakrabban fogyasztott hús, nyugaton sokáig nem volt különösebben népszerű keménysége és jellegzetes íze miatt.

Fotó: Jacson Querubin
Fotó: Jacson Querubin

Amerikában egy ideje már pörög a kecske, és mostanra Angliában is az egyik legkeresettebb hússá nőtte ki magát. A beszámolók szerint az elmúlt évtizedben fokozatosan nőtt az érdeklődés, ám a kecskehús rossz híre sokakat eltántorított annak fogyasztásától.

A negatív hírnév elsősorban annak volt köszönhető, hogy a piacra gyengébb minőségű importhús került, ami valóban rágós volt, és túlságosan karakteres ízét sem szerették sokan. Mostanra viszont Angliában 150 tenyésztő foglalkozik jó minőségű húskecske nevelésével, és ők sem mindig tudják kielégíteni az egyre növekvő igényeket.

A jó minőségű kecskehús népszerűségét az is garantálja, hogy olcsóbb és soványabb, mint a másik nagy kedvenc bárány.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.