John Reed Fitness: ahol tiszta buli az edzés

A fővárosban annyi edzőterem van, mint csillag az égen, és vannak, amik ugyanazt tudják, vannak, amik egy kicsit különböznek a többiektől. Utóbbiakhoz csatlakozott a napokban az angyalföldi John Reed Fitness Music Club. Igen, jól olvasta, nem John Deere, hanem John Reed, és nem fitness club, hanem egyenesen fitness music club. Az időzítés pedig tökéletes ugye, hiszen januárban sokan új életet kezdenek, vagyis megfogadják, hogy többet fognak mozogni. A csütörtöki megnyitón mi is ott voltunk, majd elmentünk megnézni, milyen a tesztüzem. 

A koncepció

Amikor beléptünk a terembe, olyan volt, mintha a Buddha-Barban lennénk, amire még a leírás alapján sem számítottunk volna, hiszen mégiscsak egy angyalföldi irodaház harmadik emeletén járunk. Bizarr, de meg lehet szokni, és azt is megértjük, ha valakinek ez már túl sok. De vissza a kezdetekhez. A John Reed Fitness Music Club a McFIT Global Group új hálózata, az első termeket 2016 július végén nyitották Bonnban és Salzburgban, 2016 novemberében pedig újabb két klub nyílt Berlinben, szóval végre egy újítás, ami viszonylag gyorsan eljutott hazánkba is. A cél az volt, hogy az edzést jól megválasztott zenékre és tényleg egyedi környezetben végezhessük. Előbbiről később, először nézzük a két hozzáadott értéket:

A dizájn: A street art, az etno és számos más modern stílus keveredik egyedülálló belsőépítészeti elemekkel. A koncepciót saját tervezőcsapat dolgozta ki, a kivitelezés során pedig helyi művészekkel működtek együtt, a budapesti klub falait Tripsánszki Dávid grafikus varázsolta egyedivé - áll a hivatalos leírásban. Szóval ha szeretné falról lógó, egyedi készítésű sárkányok vagy éppen egy óriási csillár alatt acélosítani izmait, miközben kortárs képekről értekezik barátjával, és nem fél attól, hogy leveri valamelyik luxuskiegészítőt, esetleg izzadt testtel huppan bele egy bőrszékbe, ez az ön helye.

A zene: Kétszer egy héten ismert hazai és külföldi DJ-k felelnek az edzéshez illő szettekért, napközben pedig a JOHN REED Radio gondoskodik a zenéről A zenei programot mindig a napszaknak és a különböző mozgásformáknak megfelelően válogatják össze, és ha minden igaz, a listákat később online streamelve is el lehet érni a Soundcloud és a Mixcloud felületén.

A mozgás: 1800 négyzetméteren sok minden elfér, óriási teret kapott a funkcionális rész, ahol (egyelőre német nyelven elérhető) interaktív tábla segít eligazodni, hogy melyik eszköz mire jó, és melyik izomzatot mivel lehet erősíteni, egymással szemben helyezkedik el a kardió- és kondigépek parkja, külön teremet kaptak a súlyok és a saját súlyos gyakorlatokhoz szükséges eszközök, és itt a falakon elhelyezett ábrák segítenek eligazodni azoknak, akik nem tudják, hogyan kell erősíteni, illetve a virtuális csoportos órákhoz, vagyis a CYBEROBICS edzéskehez tartozik egy aerobik- és egy spinnigterem is. (Ide kattintva megnézheti, hogy itt milyen órák közül válogathat.) Ha a virtuális edzés nem jön be, arany fokozatú bérlettel havonta kétszer exkluzív csoportos edzésen is részt lehet venni, az órák időpontja később kerül majd fel az internetre. 

Mindig van egy első alkalom

Kezdjük a recepcióval, egyszerre többen állnak a pultban (vagy annak környékén), amire szükség is van, hiszen az érkezőknek rengeteg kérdése van, és gépsorszerűen adják át egymásnak az ügyfeleket. Én néha csak kapkodtam a fejem, de ez nyilván a bevezető időszak velejárója.

A dizájnosan berendezett női öltözőben 142 szekrény van, amelyeket a belépéskor kapott kártyával lehet nyitni. Ha véletlenül nem működne, akkor a recepción azonnal adnak egy másikat, a működéséről pedig az ajtóval szemben van egy szöveges ismertető. Akárcsak az öltöző, a mosdó és a tusoló is makulátlanul tiszta, de hát ez egy frissen nyitott teremnél természetes is. A fapadok helyett itt puffokra lehet lepakolni a cuccokat vagy éppen leülni, ha éppen sokan öltöznek, ön pedig nem akarna rátolatni senkire.

Érkezés után először a kardiógépeket próbáltam ki, és aki gyakorlott annak azonnal egyértelmű lesz, hogy melyiket hogyan kell beállítani, de egyébként sem nehéz kitalálni, hogyan kell működésre bírni őket. Összesen 34 különböző gép van ezen a részlegen, ahol egyébként két óriási elefánt és egy Buddha-szobor szemléli a vörös drapériával eltakart ablakok előtt edzőket, és ha közvetlenül munka után megy, még biztosan szabadon válogathat. De ami a lényeg, a zene tényleg jobb volt, mint bármelyik másik edzőteremben, amiben jártam, és mivel ha jó zenét hallok, azonnal mozogni, ficeregni kezdek, így könnyebben ment az edzés, és egy majdnem másfél éves kihagyás után azt is kifejezetten élveztem, hogy jótékony félhomályban kell taposnom a futógépet, így talán jobban rejtve maradt, milyen rossz formában vagyok.

De térjünk a lényegre, a teremben ugye a klasszikus csoportos órákat virtuális edzésre cserélték le, és persze egyet én is ki próbáltam, mert kíváncsi voltam, mennyire más ez ahhoz képest, mintha otthon beteszek egy DVD-t vagy elindítok egy online tornavideót. Jó, az mindenképpen előny, hogy nem kell egy rakat eszközt beszerezni, tárolni, vagy azt, hogy a kevés hely miatt kárt teszek magamban vagy a berendezési tárgyakban.

Úgy döntöttem, hogy az edzést egy félórás nyújtással fejezem be. A Cyberobics részleg (ahol az interaktív órarend még nem működött) tökéletes azoknak, akik szeretnek önmagukban (vagy kis csoportban) edzeni, egyelőre kevesen kaptak rá ennek a módszernek az ízére, a Strech&Relax órán például négyen voltunk. A félórás és egyórás virtuális edzések között egyébként van egy pár perces szünet, és a videók mindig azzal kezdődnek, hogy milyen eszközökre lesz szükség. Bár saját törülközőt ajánlott vinni, a Cyberobics teremben minden egyéb kellék megtalálható.

Az edzés angol nyelvű, és bizonyos időközönként mutatják, hogy mennyi idő van hátra és nem, nincs bent egy helyi edző, aki esetleg korrigálja a mozgásunkat, szóval kezdőként vagy nagyobb kihagyás után teljesen új dolgokat nem érdemes kipróbálni. A kivetítő alatt egyébként ott egy figyelmeztetés, hogy az esetleges kockázatok érdekében érdemes ellátogatni a Cyberrobics oldalára, ahol tájékozódni lehet a mozgásformákról (szintén angolul), de itt egy egyszerű kérdőívvel azt is kiderítheti, hogy melyik az önnek való óra. Az egészben egyébként az óra vége a fura, vagyis amikor a távoli országban felvett videó távoli országban élő szereplője elköszön, mi meg összepakolunk, és szépen kimegyünk a teremből. Pedig én évekig tornáztam különböző fitnesz DVD-kre és online edzésvideókra, de az ugye egy magányos műfaj és otthon, a négy fal között csinálja az ember.

Cím: Budapest 1134, Váci út 45. (az Angyalföldi út és az Apály utca sarkán)

Honlap:  johnreed.fitness/hu

Nyitva tartás: 0-24

Árak:

  • alapbérlet csak a stúdióhasználatot foglalja magában, és 24 hónap futamidővel havi 6000 Ft/hónap, 12 hónap futamidővel havi 8000 Ft/hónap, 3 hónap futamidővel havi 10 000 Ft/hónap, 1 hónap futamidővel havi 12 000 Ft
  • aranybérlet a stúdióhasználat mellett havi 2 exkluzív csoportos edzést foglal magában, minden alkalommal vihetünk magunkkal egy barátot, és 24 hónap futamidővel havi 10 000 Ft/hónap, 12 hónap futamidővel havi 12 000 Ft, 3 hónap futamidővel havi 14 000 Ft/hónap, 1 hónap futamidővel havi 16 000 Ft

(Január 20-ig még tart a nyitási akció, azaz 50% kedvezménnyel lehet leszerződni 1, illetve 2 évre, All You Can Move kártya nincs.)

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Recepció: 4/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont

Tisztaság: 5/5 pont

Szolgáltatások: Van étel- és italautomata, értékmegőrző, ingyenes parkolás (a jegyet a teremben érvényesítik).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek