7 új célpont, ahová idén Budapestről elrepülhet

Rengeteg új fapados járat indul 2017-ben Budapestről. A tavaszi menetrendben mediterrán nyaralóhelyek, különleges északi célpontok és több balkáni nagyváros is helyet kap. Mutatjuk a legjobbak célállomásokat, csak győzzenek választani közülük!

1. Lamezia Terme, Olaszország

Április 12-től repülhetünk Wizz Airrel a dél-olasz városba. Itt is akadnak látnivalók – várromok, templomok és múzeumok –, de tovább utazni is érdemes. Például a Tirrén-tenger partjára, Tropeába – kocsival egy óra, vonattal másfél óra alatt ide érhetünk. Itt sziklára épült festői óváros, és türkizkék vizű, sziklás öblök várnak ránk.

Tropea sziklaszirtre épült házai
Tropea sziklaszirtre épült házaiNorthfoto

2. Faro, Portugália

Portugália legdélebbi városa, kedvelt üdülőhely. Az óvárosban macskaköves sikátorok, hófehérre és élénk színűre meszelt mór stílusú épületek vannak, mellette található a hangulatos kikötő. Farónál lassan mélyülő, homokos partszakaszokat találunk, ezért a családosok körében is nagyon népszerű. Az első Wizz Air gép április elsején indul ide.

Faro
FaroNorthfoto

3. Tirana, Albánia

A főváros legtöbb látnivalója a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) köré csoportosul, gyalogosan is könnyen bejárható. Mivel Tirana nagyon közel fekszik a tengerparthoz, nyáron a kevésbé ismert albán partokat is felfedezhetjük az új járattal. Az ország tele van szép partszakaszokkal, az albán Riviéráról korábban itt írtunk bővebben. Ide április 5-től repülhet a Wizz Airrel.

Snorkeling az albán partokon
Snorkeling az albán partokonflickr

4. Podgorica, Montenegró

Aki szeret Montenegróban nyaralni, biztosan örülni fog, hogy a repülővel kiválthatja a maratoni autózást, vagy legalábbis a legnagyobb részét. A fővárosban, Podgoricában 10. századi templomot és oszmán óratornyot is láthatunk, a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva pedig csak egy óra innen autóval. Az első Wizz Air gép április 3-án indul Magyarországról. 

Strand, Budva
Strand, BudvaLaurie Noble / Getty Images Hungary

5. Pristina, Koszovó

A ma is vitatott jogállású terület fővárosaként működő Pristina vezetése még csak mostanában kezdett el azzal foglalkozni, hogy hogyan lehetne vonzó célpont a turisták számára. Ezért azoknak, akik még a turistahordák megérkezése előtt szeretik felfedezni a helyeket, igazi egzotikum a környék. A város híres kávézóin most még szinte csak a helyiekkel kell osztoznia, ha ide utazik. Az UNESCO világörökségek listájára Koszovó középkori műemlékei gyűjtőnéven felkerült török kor előtti templomok közül Gracanica kolostora található legközelebb, fél óra autóútra Pristinához. Az első idetartó Wizz Air gép április 7-én száll fel Budapestről.

6. Bergen, Norvégia

A vikingek alapította Bergen ugyan Norvégiában nagyvárosnak számít, de egyébként egy bájos, hegyoldalba épült kisvárosról van szó színes házikókkal, remek kávézókkal, galériákkal és tengeri panorámával. És ami miatt még imádják a turisták: a város a legjobb bázis a norvég fjordok felfedezéséhez. Wizz Airrel április 10-től repülhetünk el ide.

Bergen
BergenNorthfoto

7. Amszterdam, Hollandia

Végezetül egy kakukktojás: egy régi-új fapados járat. Februártól az Easyjet közvetlen járatot indít Budapestről Amszterdam fő repterére, a Schipholra. Persze nem ez az első fapados Budapest és Amszterdam között (régebben például holland Transavia.com is repülte ugyanezt az útvonalat), egy ideje azonban csak a nemzeti légitársaság, a KLM jár Ferihegyről Schipholra. Tipp: a világ legszebb virágoskertjét is könnyedén elérhetjük a reptérről, idén március és május közt van nyitva, kár lenne kihagyni!

Keukenhof, Lisse, Hollandia
Keukenhof, Lisse, Hollandiamimi / Travelo
Oszd meg másokkal is!
Mustra