Olcsó és brutál jó lesz a Paskál élményfürdő részlege

Végre nemcsak a szabad ég alatt lehet ejtőzni a Paskálban, mivel péntektől megnyitják a strand belső élményfürdőit is, ahol kedvére lazulhat gyerek és felnőtt is egyaránt. Nyilván egy ilyen eseményt nem hagyhattunk ki, szóval elmentünk megnézni, hogy mire számíthat a kétezer forintos jegyért. Rengeteg fotót készítettünk, érdemes végigfutni rajtuk, már csak azért is, mert amikor nézi, vagy a munkahelyén ül, de a strandon szívesebben lenne, vagy éppen szakad az eső és kimozdulni sincs kedve. Azonban ha csak ez utóbbi az akadály, jobb ha erőt vesz magán, ugyanis a kinti medencék vize abszolút kellemes és nagy valószínűség szerint tele sem lesz, illetve elég menő a benti fürdőkből nézni a hatalmas üvegablakokon keresztül, ahogyan esik. 

„A fürdő területén egy közel 1400 négyzetméteres alapterületű, új fürdőépület került kialakításra. A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyermekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is kialakításra került. Az új fürdőrészben szaunák, kezelőhelyiségek és egy speciális, geometrikus szauna épült. A beruházás összege 1,1 milliárd forint volt” – mondta el a sajtótájékoztatón Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója.

A strand körbejárása némileg ütősebb volt, mint a megnyitón a beszéd, például nagyon bírtuk, hogy szinte minden üvegből van, illetve a látvány sem utolsó. Az is elég klassz, hogy a benti „áztatóból” ki lehet evickélni a medence külső, tehát nem fedett részébe, plusz a merülők is igen jók – csak hát a szomszédos lakótelep teraszai mind odanéznek, de sebaj. A jégkútnak a nevét és a kinézetét szerettük, bár nyilván a funkcionalitása sem mellékes, ugye. Van itt élménymedence, strand, úszómedence és amiért az egész szuperjó, a lehetőségekhez képest sok a zöld és a virág, ami barátságosabbá teszi a környezetet. Szóval mindenki meg fogja itt találni a számításait, ráadásul azt kell, hogy mondjuk, abszolút pénztárcakímélő kis luxus, ha csak azt nézzük, hogy a nem ennyire új Lukács Fürdőbe 3300 forint a belépő.

Jó hír: 2016 szeptemberétől már az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe lehet venni az egész évben nyitva levő fürdőegységben.

   Hétköznap Hétvégén
Felnőtt belépő 2000 2200
Gyerek-nyugdíjas-diák 1600 1800
Családi jegy I. (2 felnőtt, 2 gyerek) 5600 6200
Családi jegy II. (2 felnőtt, 1 gyerek) 3990 4380

Ha mégis inkább természetes vízre vágyik

Gerendai Károly 20 évre kibérelte a Lupa-tavat és menő strandot csinál belőle jövőre: idén még csak próbaszezon van meg fehér homok. A Lupa-tó a 11-es út Budakalászi lehajtójától egy köpésre található, elérése kocsival sima ügy, de tömegközlekedéssel megközelíteni nem egyszerű, a HÉV-től laza 3 km séta, ráadásul egy része egy poros földúton vezet. A legjobb megoldásnak a Metro-buszok tűnnek, vagy a bicikli jöhet szóba, de mi nem láttunk biciklitárolót – igaz, még dolgoznak a tavon, tehát nem zárjuk ki ennek lehetőségét.

A lényeg, hogy reggel 7-től van nyitva az egykori bányató, mely alaposan átalakult a beruházásnak köszönhetően. A most leginkább díszletnek kinéző új létesítménybe 2000 forintért lehet jegyet venni, viszont se nyugdíjas, se diákjegy nincs (ezer forintért lehet délután 5-től bemenni, 5000 forint a családi jegy, amivel két felnőtt és két gyerek mehet be.). És mit kapunk a pénzünkért? Egyelőre nagyjából egy szép bányatavat, két helyet, ahol sok pénzért ehet és ihat, viszont eközben úgy érezheti magát, mintha a tengernél nyaralna, eltekintve a szúnyogoktól, és a sós víz hiányától.

Fizetni kártyával lehet, van értékmegőrző, és konténerekben lehet öltözni, valamint számos napernyő várja azokat, akik szeretik az árnyékot. A jelenlegi állapot még nem a végleges, a gyerekrészleg még nincs kész, és a távolabbi jövőben Gerendai tovább terjeszkedik a tó körül, lesz többek közt kutyás strand, búvároktatás, vízisípálya, horgászoknak kiutalt part, csónakbérlés. Fesztiválok viszont biztosan nem lesznek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra