6+1 házilag is elkészíthető kozmetikum nyárra

Itt a strandszezon, és mindenki lázasan vásárolja a naptejeket, napolajokat, meg a napozás utáni termékeket. Jó hírünk van, ezeket mind otthon meg tudja csinálni kevés pénzből és a kemikáliákat is kikerülheti, amelyekkel szívesen tömik tele a kozmetikumokat.  Az alapanyagokat gyógyszertárban, bioboltban, interneten vagy külön erre szakosodott boltokban veheti meg, és akkor jár a legjobban, ha az ismerőseit is rábeszéli ezekre a termékekre, így mindennek többfelé oszlik az ára. Mutatjuk a recepteket, amiket az elmúlt években gyűjtöttünk össze!

1. Így készítsen naptejet!

Szerencsére nem nagy ördöngösség összedobni egy ilyet, és a hozzávalókat is egyszerűen be lehet szerezni: nem kell hozzá más mint sheavaj, kakaóvaj, kókuszvaj, méhviasz és cink-oxid. Gyorsan megvan, és így tartósítószer, valamint mesterséges illatanyag nélküli krémmel kenegetheti magát egész nyáron.

2. Ha megvan a naptejjel, jöhet a napolaj!

Ez egy nagyon klassz recept, irtó jó illata van a napolajnak, és a dió-, sárgarépa-, és körömvirágolajtól szép bronzos hatása lesz a bőrnek, miközben az olaj nyugtatja és ápolja is azt. Kicsivel sűrűbb a bolti termékeknél, viszont jobban be is szívja a bőr, ezért nem árt folyamatosan használni napozás alatt. Mivel az olaj víztaszító, ezért a vízben is megfelelő védelmet nyújt.

3. Napozás utáni nyugtató krémre is van receptünk

Ez egy nagyon jó gyulladáscsökkentő és hűsítő krém. A receptben felsorolt hozzávalókon kívül tehet bele még pluszban hűsítő uborkamag olajat, nagyon hatásos nyugtató és mellette jól hidratálja a bőrt. 

4. Zuhanyzás utáni testápolót is készíthet

Szintén egy gyors és hatásos házi recept, nyilván csak természetes összetevőkből, és igen, ez is rendkívül olcsón elkészíthető. Külön mutatunk receptet száraz és ekcémás bőrre, illetve egy egyszerű hidratálót is. Bónusz: ezeket kézkrémként is használhatja! 

101

5. A narancsbőr halványítására is tudunk adni tippeket

Ezek a krémek nemcsak azért jók, mert jó eredményeket lehet elérni velük a narancsbőr halványításában, hanem azért is, mert használatukkal a lerakódott méreganyagok egy része is távozik szervezetéből. Ha ezt még megspékeli étrendváltással, továbbá kávé helyett inkább élénkítő teát iszik és sportolni is elkezd, gyorsan lesz eredménye!

6. És ha már a sportról van szó, izomlazító krémet is készíthet

Ez a krém  rendkívül hatásos a teafa-, levendula- és kámforolajnak köszönhetően. A teafaolajat izomfájdalmak enyhítésére is használják és hűsítő hatású, a levendulaolaj gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, a kámforolaj pedig serkenti a vérkeringést. Könnyen elkészíteni ezt is, ám arra ügyeljen, hogy a krémet a hűtőben kell tárolni, és persze csak külsőleg alkalmazandó.
 
 
02-kremek-IMG 6940

Bónusz: hatásos izzadásgátló házilag (krém, hintőpor, stiftes és spray recept is!)

Az illatszerboltokban rengeteg különböző illatú dezodorfajta található, és az áruk is széles skálán mozog, de többségük annyira olcsó és bőrbarát mint amennyire a házilag elkészíthető. Külön előnye az otthon összeállított dezodornak, hogy mindenki saját ízlése szerint illatosíthatja, de persze illatmentes változatban is készíthető. De tényleg, miért is vesz annyi kozmetikumot a boltban, ha ezeket mind ennyire olcsón és egyszerűen elő lehet állítani? Na ugye!

Ha elakad a krémekkel, tanácsra van szüksége, vagy van egy jó receptje, írjon nekünk levelet!

Oszd meg másokkal is!
Mustra