Edzőteremteszt: Astoria Fitness, ahol megállt az idő

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

"Családias hangulatú edzések várnak Rád! Egy barátságos terem a belvárosban, ami elsők között nyitotta meg kapuit, amikor a fitness elkezdett hazánkban elterjedni" – áll az AYCM oldalán a teremnél. Úgy tűnik, hogy 20 éves múltra az Astoria Fitness nagyon büszke, valószínűleg azért, mert mást nem nagyon tudna kidomborítani a kínálatból. A honlapon a beköszönő szöveg mintha pár évtizede itt ragadt volna, a Best of Budapest elismerésekkel együtt.

Az egyetem alatt (10 éve!) rendszeres látogatója voltam a teremnek (de főleg a Dohány utcai egységnek, ami azóta bezárt), és meglepődve láttam, hogy azóta nem változott semmi, csak az, hogy már a Color Fitness hálózat része a terem. A recepciós pult új, és mintha a gépek alatt is új lenne a szőnyeg, de minden más a régi, még azt a lépcsőzőgépet is megtaláltam, amin 10 éve olyan sokat izzadtam (nosztalgikus élmény volt). Az öltözőnek nem tett jót az elmúlt 10 év (vagy 20), túlzás nélkül lelombozó. Közben augusztusban elöntötte az eső a pincehelyiséget, ki van írva több helyen is, hogy legyünk megértőek, még nem hoztak mindent helyre, és az öltöző lehet, hogy az esőtől olyan büdös, de hogy a szekrények nem attól koptak meg, az biztos. Meg különben is: október közepe van, két hónapja volt az esőkár! Szóval nekem ebből egy alkalom elég volt.

Az egész terem amúgy nem büdös, csak az öltöző, és a gépek is működnek, de elkelne egy alapos felújítás. A terem beosztása sem ideális, több kis helyiségből áll, de ezzel mondjuk pont nem lehet mit kezdeni, ahogy azzal se, hogy helyhiány miatt kevés a futópad és egyéb kardiógép. Azzal viszont már lehetne mit csinálni, hogy a zuhanyzó ne nézzen ki úgy, hogy a közelébe se akarok menni (szaunázás kilőve) és hogy a vécében legyen szappan. A vendégkör – ahogy elnéztem – még mindig főként egyetemistákból áll, nekik ideális az Astoria Fitness a közelsége miatt. Az órarendet is hozzájuk igazítják, így itt már egész korán vannak csoportos órák, ami nekem szimpatikus. Sajnos eléggé magára hagyták ezt a termet, szóval amíg nem újítják fel, én inkább keresek mást. Szerencsére AYCM kártyával ezt meg is tehetem.

Cím: 1052 Budapest, Károly krt 4.

Honlapwww.colorfitness.hu

Nyitva tartás: Hétköznap: 6:30 - 24:00, hétvégén: 10:00 - 21:00

Összességében így éreztem magam: 2/5 pont

Árak: Havi fitneszbérlet 14 900 forint, diákoknak 8900 forint. Egy alkalom 1700 forint, nyolcalkalmas bérlet 10 400 forint, a 3 hónapos bérlet akciósan havi 9900 forint. További árak itt!

M, L, XL és XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával mehetünk edzeni vagy csoportos órára).

Recepció: 4/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 3/5 pont

Gépek állapota: 4/5 pont

Öltöző: 1/5 pont

Tisztaság: 2/5 pont

Ajánlanám ismerősnek? Nem.

Parkolás: a környéken nehézkes és 440 forint per óra 

Szolgáltatások: spinning, aerobik, hot iron, alakformáló és mindenféle csoportos óra, finn szauna

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra