Edzőteremteszt: GetFit River Fitness

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A kollégáim naponta bicikliznek el terem előtt, és beszámolóik szerint a bejáratnál általában kigyúrt, tetkós, kopasz pasik és fekete luxusautók állnak. Ami az embereket illeti, tényleg ilyet nem láttam még sehol: a gépeken csak és kizárólag izmos, tetovált, atlétába bújt férfiak gyúrtak, meg pár szintén izmos nő, és a kollégák nem túloztak a kocsikat illetően sem. Ezzel nekem egyáltalán nincs semmi bajom, de megértem, ha egy átlagos edzettségű pasi zavarba jön a társaságtól, valószínűleg én se érezném jól magam, ha egy aerobikórán rajtam kívül mindenki fitneszmodell lenne és remekül viháncolnának, miközben én a sarokban próbálom követni a koreográfiát.

Szerencsére a csoportos órán, amire mentem, nem ez volt a helyzet, szóval nem éreztem rosszul magam, de a gépek közé nem merészkedtem be. De kezdjük az elején: a recepcióslány nagyon cuki és mindent elmond, és mikor becsekkolok épp nem dumcsiznak az edzők a pultnak dőlve, mint távozásomkor. A terem első ránézésre is nagyon igényes, tiszta és tágas, egy dolog zavaró csak, a hangos diszkózene (ha volt már a Balaton Soundon, tudja mire gondolok), amitől én sajnos ideges leszek (de láttam a Facebookon, hogy mást meg pont a kevésbé veretős muzsika zavart, szóval ebben teremvezetőként nem lehet könnyű dönteni). Az öltöző is szuper és tiszta, a deles óra, ami Testszépítő névre hallgat, pontosan kezdődik. Az óra átlagosan jó, rendesen átmozgat (ha tudok, jövök máskor is), de persze itt is kötelező a hangos veretős zene, amitől már az óra elejére annyira telítődtem, hogy úgy éreztem, képes lennék kirúgni az épület falát. Mondjuk edzésnél ez az adrenalinlöket még jól is jön, ha előbb elfáradok, minthogy belekötnék az előttem békésen tornázóba.

Nekem tetszik, hogy míg a géppark gyúrós része az alagsorban van elhelyezve, a kardiógépek a földszinten találhatók, így természetes fényben, a komolyan edző férfiaktól távol lehet akár egy órát is futni. Rengeteg a kardiógép (60 darab), mindenki elfér. Természetesen ebben a teremben is van funkcionális edzőkeret, ami szuperül felszerelt és nagyon jól néz ki.

Második alkalommal is csoportos órára mentem, mert az edzőtermi részt itt nálam sokkal hozzáértőbb emberek tesztelik, és ezt könnyű volt belátnom. Csúcsidőben mentem: a recepción feltorlódott a sor, de az öltöző olyan nagy, hogy még így is szinte üresnek tűnt. A deepwork nevű órán kábé tízen lehettünk, ezzel párhuzamosan egy kangoo és egy funkcionális csoportos edzés futott. A deepworkot valami olyasminek képzeltem, mint a bodyART órát a Marriottban, de egyáltalán nem olyan volt. A bemelegítés és levezetés pár populáris jógapózból állt (lassú zenével), de az első negyed óra után jött a gyors gépzene és ugrálni kellett – nekem a sok hajlongással és karlendítéssel tarkított mozgásról azonnal a prancercise videók hősnője jutott eszembe, de az én agyam elég furán van bekötve. Egyébként baromi fárasztó volt ez a torna, és tulajdonképp szórakoztató is, a tréner, Hencz Edina nagyon kedves és figyelmes, szóval ajánlom minden nőnek ezt az órát, aki nem szeret súlyokkal bohóckodni vagy unja a nőiesre fazonírozott bokszórákat, de szeret mezítláb hajlongani és kellemesen, túlerőltetés nélkül elfáradni. 

Külön kiemelném, hogy ebben a teremben végre nem a szokásos vékony, szakadt, mocskos, lehasznált jógaszőnyegek vannak, mint a legtöbb helyen (még sok L-es kártyával igénybe vehető terem is megengedi magának, hogy koszos szőnyeget adjon) hanem szép, tiszta, újnak kinéző szőnyegek, amiket az embernek törülköző nélkül is van gusztusa használni. Ez hatalmas pluszpont!

Összességében ez egy nagyon jól felszerelt terem (ha nem lenne az, nem lenne itt ennyi testépítő), megtalálja számítását az is, aki kardiózni akar, az is, aki csoportos órára jönne és az is, aki komolyan veszi a testépítését. A csoportos órák változatosak, érdekesek, jók – de az biztos, hogy szeretni kell a gépzenét ahhoz, hogy huzamosabb időt eltöltsön itt az ember.

Cím: Budapest, Révész u. 29, 1138

Honlapwww.riverfitness.hu

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 6.00 – 23.00, szombat -vasárnap: 8.00 – 19.00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: A napijhegy 1450 forint, a 10 alkalmas bérlet 10900 forint, havi korlátlan bérlet 11.900 forint, havi korlátlan bérlet napi két belépéssel 15990 forint. További részletek itt!

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával mehetünk edzeni vagy csoportos órára)

Recepció: 5/5 pont, kedves és informatív a lány

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont, ennyi (új) gépet egy helyen még nem láttam

Öltöző: 5/5 pont, nagyon menők és tágasak a szekrények, szép és tiszta a zuhanyzó, a wc.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: a környéken fizetős, 265 forint per óra, de a Népfürdő utcai parkolóban a terem látogatói ingyen állhatnak meg (az AYCM-osok is)!

Szolgáltatások: 60 kardiogép, közel 200 munkaállomás, tényleg van itt minden, ami kell! Aerobic órák, funkcionális edzés és személyi edzés igénybe vehető, utóbbi persze pénzért. Van koedukált szauna is. És tiszta szőnyegek!

Extrák: szolárium, személyi edzés

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra