Ezek az önök kedvenc fővárosi futópályái

Pár hete írtunk arról, hogy mi  hol szeretünk a leginkább futni/kocogni , és arra voltunk kíváncsiak, önök hol teszik ugyanezt. Elképesztően sok levelet kaptunk, amit nagyon köszönünk. Ezekből a levelekből és az önök hasznos tanácsaiból állítottuk össze ezt cikket, amiben bemutatjuk, hogy önök szerint melyek Budapest kerületeinek legjobb futópályái. Íme:

 

I. kerület

  • Legtöbbet a Czakó utca melletti Budavári Sport- és Szabadidőközpontban futottam. A pályákat elvileg csak első kerületi lakosok vehetik igénybe, de december óta tőlem nem kértek lakcímkártyát. (Na, majd a cikk megjelenése után…) A pálya kiváló minőségű rekortán, nem puklis, nem kopott. A nyitvatartási idő: H.–P.: 07–20, Sz.: 08–17, V.: 09–13. Ünnepnapokon sajnos zárva van. Hossza kb. 310 méter, teljesen sík. Van öltöző és mosdó! Kulturált környezet, remek kilátás a hegyekre, meg körül ősrégi fasor a kis utcákban. Ez egyébként közvetlenül az át nem adott Rác fürdő felett van. Mellette terül el a Tabán egy meredek füves, nagyon jó aurájú parkja – jó időben itt is lehet nyújtani, vagy lépcsőzni egy nagyon hosszú, meredek lépcsőn, vagy csak ejtőzni. A parkolás megoldott, mindig van hely, de azt hiszem, fizetős.
czako foursquare samli 758163 RFCh-MyQBT1pmoDePAKnAuZ98gKPdEoRhv
samli / Foursquare

II. kerület

pokornysportkozpont.huIMG 0205 0
pokornysportkozpont.hu

III. kerület

  • Én a Római parton szoktam futni, a Pók utcától a Barátpatak utcáig. Ez a szakasz kb. 5 km hosszú. Jól megközelíthető bringával, kocsival, de tömegközlekedéssel sem katasztrófa. A parton van néhány helyen közkút is. Jó időben, hétvégén sokan vannak.

IV. kerület

  • Káposztásmegyeren található a Farkas-erdő, ahol erdei  futópálya van (csak földút), többféle ösvény, szintkülönbségekkel és síkban is, illetve vasgyúró edzőeszközök találhatók a nagy kör mentén. Én ezt szeretem a legjobban!

V. kerület

Még várjuk a tippeket!

VI. kerület

Még várjuk a tippeket!

VII. kerület

Még várjuk a tippeket!

VIII. kerület

  • Az Orczy Parkot tudom ajánlani: több pálya is van, erdei, illetve részben kavicsos terep.
  • Sport utca, BKV Előre SC, stadion és focipálya. Itt a füves pálya körüli salakon a futást engedik ingyen – szerintem 400-as kör –, de csak edzésidőben, tehát, ha épp van foci, vagy amerikai foci. Ha jól értettem ez azt jelenti, hogy az esti órákban van lehetőség. A kezdést nem tudom, de a zárás már olyan 21:00 óra körüli. Van lehetőség egy "retro" konditermet is igénybe venni, ez 500 Ft/alkalom. 

IX. kerület

  • A Pöttyös utca–Határ út között a József Attila lakótelepen a Nyúldomb, ami gyakorlatilag egy közösségi park – sportpályákkal, játszótérrel. Itt rekortán futópálya van. Teljesen ingyenes, emiatt sokan is vannak. Elsősorban közvetlenül ott lakóknak jó alternatíva. 300 méter körüli egy kör.

X. kerület

  • Óhegy Parki Futókör: a pálya 1400 m hosszú, közel a Gellért-hegy magasságában van, rendkívül jó vonalvezetéssel. A novemberi átadását követően jelentősen emelkedett a pályán futók száma. Van benne szintkülönbség, emelkedő, a pálya anyaga rekortán.
  • Gerely utcai pálya, ami játszótér is egyben.

XI. kerület

  • Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC). Korábban itt futottam, van egy 400 m-es többsávos futópálya a focipálya körül. Nem tudom most milyen állapotban van, ennek már lassan egy évtizede, de késő estig lehetett használni – eleinte ingyen, aztán valami havidíjért, amit a portán lehetett befizetni.
  • Bikás Park. Pontos hossza elvileg 800 m, gyakorlatilag 760 méter. A parkban szabadtéri edzőterem van, a pálya egyébként végig rekortánnal borított. Van ingyenes női, férfi és akadálymentesített mosdó, ivókút, valamint egy óriási elkerített játszótér, illetve pingpongasztalok és kosárlabdapálya. Elég népszerű a helyiek körében, sokszor, sokan vannak a pályán, de lehet szépen nyugodtan haladni, és futni a saját tempónkat, amíg a gyerek játszik, a nagyi sétál a parkban. Két kutyafuttató is van itt, külön a kis termetűeknek és külön a nagyobbaknak. A kutaknál egyszerre ihat az eb és a gazdi is, hiszen a kutyáknak egy alacsonyabb csapot alakítottak ki. Világító szökőkút, a szivárvány minden színében. Közvetlenül a négyes metró mellett. 

XII. kerület

  • TF-pálya, hivatalosan: Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Csörsz utca 2-4. Előnyei: profi, jó kemény, rugalmas rekortán, nem olyan, mint a Margit-szigeti "puding". Általában nincsenek sokan; ha valamilyen edzés van este, akkor van világítás is. Van öltöző és WC. Hátrányai: fizetős, néhány éve 200 HUF/alkalom volt, de inkább becsületkasszaként működött, úgy kellett szólni a portásoknak, hogy külsős vagyok, futni megyek be, fizetni szeretnék. Közvetlenül a BAH-csomópontnál van, a levegő nem a legjobb. 
ground 399 014
magyarfutball.hu

XIII. kerület

Még várjuk a tippeket!

XIV. kerület

  • Postás Sportegyesület, Zuglóban, 215 forint. Amatőr és igazolt atlétákból álló, vegyes csapat vagyunk. Zuglóban edzünk. Szívesen látunk mindenkit, kezdőktől, egészen a haladó futókig. Az edzések hétköznap: este 5:30-kor, szombaton: délelőtt 9:30-kor kezdődnek a Postás pályán. Távok: 6-20 km között.
  •  Zugló, Mogyoródi úti Sportpálya (Mogyoródi út 130). Ingyenes, néptelen, lepusztult, klasszikus sportpálya volt, salakos futópályával. Jó a levegő, nincs nagy forgalom a környéken. A Rákos-patak partján kialakított bicikliúton/mellett is sokan futnak, de ott kell utcákat keresztezni. 2014 végén felújították – sajnos a futópálya  kárára –, így kb. 300 m-esre rövidült a futókör. Remélhetőleg a salakos pályát még javítják, mert itt-ott kicsit feltúrták, egyenetlen lett. Viszont az új játékokkal (bringa- és gördeszkapálya, kosárlabdapályák) sok gyereket sikerül becsalni, hétvégenként sokan vannak, nagyon jó hangulatú.
mogyoródi magyarfutball ground 225 003
magyarfutball.hu

XV. kerület

Még várjuk a tippeket!

XVI. kerület

  • Havashalom park. (Ha jó infókat találtunk a neten, akkor ez a pálya 800 méteres. Sajnos több adatot nem sikerült róla szereznünk, önnek van? Írja meg nekünk!)
  • Ikarus Budapest Sportegyesület, fotókat is nézegethet róla. 1 alkalom 300 Ft, a havi bérlet 2000 Ft. Délután 4-től megtelik egyesületi sportolókkal, de futni akkor is lehet.
    4 előtt gyakorlatilag üres. Külsősök a külső 2 sávot használhatják.
xvi ikarusz magyarfutballground 067 001
magyarfutball.hu

XVII. kerület

XVIII. kerület

XIX. kerület

Még várjuk a tippeket!

XX. kerület

Még várjuk a tippeket!

XXI. kerület

  • Csepel-Királyerdő, a Hollandi úttal párhuzamos frissen felújított sétáló-, kerékpározó-, kutyasétáltató- és futópálya. Frissen murvázott és erdei szakaszok a Soroksári Duna közvetlen partján. Klassz víz- és virágillat, hattyúkkal, kacsákkal. A Nádfedeles csárdától a Gubacsi hídig kb. 6 km.
  • Csepeli Soroksári-Duna-part mellett található út is remek futóút. Végig murva borítású, 5,2 km hosszú (a volt Papírgyári uszodától egészen le délig Budapest közigazgatási határáig, azaz a Horgásztanyáig), oda-vissza a klasszikus 10 km simán futható, akár este is, hisz nemrégiben készült el a közvilágítása, valamit a murvás út is tavaly lett kiszélesítve és megtisztítva a gáncsoló gyökerektől és a soha fel nem száradó pocsolyáktól. 
    (Sok helyi használja futásra, kerékpározásra. Kisgyermekes családok kedvelt kirándulóhelye, illetve szinte mindig vannak horgászok a parton. Szerintem Budapest egyik legjobb futópályája, ahol unalmas körözgetés nélkül simán lehet 10 km-t is futni. Dél-Pesten a legjobb, legtisztább levegőjű, legszebb környezetű útvonal, egyáltalán nem keresztezik autók, végig vízparton lehet futni; a Római-part déli megfelelője, csak még nincs annyi büfé (azaz sajna csak egy volt tavaly nyáron, nem tudom, hogy idén kinyit-e…)

XXII. kerület

Még várjuk a tippeket!

Melyik pálya maradt ki?

Ha még mindig nem látja kedvenc futópályáját, írjon nekünk levelet, és frissítjük vele a posztot! Pár kerület még jó tippek nélkül maradt sajnos, reméljük Budapest ezen részeire is hamarosan kapunk jó ötleteket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra