Blogok, melyek végre nem a tökéletes nőkről szólnak

Bár az anorexiás modellek kora lassan, de biztosan leáldozóban van, még mindig központi szerepet játszik a nők életében a testsúly, hiszen a médiában még mindig a karcsú lányokat tolják a nézők orra alá. Persze mindenki tisztában van azzal, hogy a retusálás mi mindenre képes, de az önbizalmat még így is megtépázzák az ilyen kampányok.

Pedig a boldog, kiegyensúlyozott élethez nem árt a pozitív testkép - szerencsére vannak, akik nemcsak rendelkeznek ilyennel, de példamutatóan meg is osztják elveiket sorstársaikkal. Magyar bloggercsajok következnek, akik felvállalják: igen, nem modellalkatúak, viszont ettől még nem dől össze a világ. 

Figyelem: a blogok közül néhány nem frissült egy ideje (ezt jelezzük is), de inspirálódni még lehet a múltbeli tartalmakból is és reméljük, hogy a szerzők hamarosan újra visszatérnek.

Beauty With Plus

„2012 augusztusában indítottam el személyes blogomat Cupcake&Pearls néven, melyet röviddel ezután követett a Pluszos Szépségek (Beauty With Plus) projekt létrehozása. Mindezt tettem azzal a céllal, hogy minden nap valami pozitívat, valami PLUSZT adhassak a közösségem tagjainak. Írásaim és videóim központi témája önmagunk elfogadása és megszeretése – ebben nyújtok napi szinten segítséget olvasóimnak illetve a személyes találkozások alkalmával. Megjelenésünk és személyes fejlődésünk legfontosabb állomása ez, hiszen kisugárzásunk tükrözi mindazt, amit belül gondolunk és érzünk magunkról” - olvasható Szkiba Zsuzsanna blogján, aki szintén a teltebb hölgyek táborát gazdagítja. Állítása szerint fő célja, hogy az összes nő elfogadja magát, és ehhez tanácsokkal is szolgál. Oldalán lehet olvasni öltözködési és szépségápolási tippeket, motivációs sorokat és interjúkat is.

Teltvilág

Ezen az oldalon olvashat itt divatról, életmódról, párkapcsolatról és találhat recepteket is. Külön pozitívum, hogy nem csak a molett nőkre, hanem - főleg, ami az öltözködést, divatot illeti - a férfiakra is gondolt. Emellett valós történetekkel is lehet találkozni, ahol a hölgyek megosztják véleményeiket, tapasztalataikat. Viszont – ellentétben az előző bloggal  – a Teltvilág kizárólag a molettebbeknek szól, olyan „tanulmányokkal”, amelyekben például arról írnak, hogy az enyhén túlsúlyos emberek tovább élnek, mint a normál testalkatúak, a molett nők arca sokkal kisimultabb, mint a soványaké és így tovább. Ezt leszámítva azért jó kis oldal, hasznos bejegyzésekkel.

Állapot: a blog 2015. márciusa óta nem frissült.

Plus Size Life

Gergely Judit 2010-ben indította el divatblogját, a Plus Size Life-ot melynek szlogenje: I love fashion and size can't stop me (azaz szeretem a divatot, és a méret nem állíthat meg). Nem nehéz ebből kitalálni, hogy az oldal elsősorban az öltözködésről szól. A blog azzal a céllal jött létre, hogy a molettebb nők se bújjanak el, és attól, hogy van rajtuk súlyfelesleg, ugyanolyan stílusosan fel tudnak öltözni, mint a vékonyabbak. Gergely Judit ehhez ad tippeket, természetesen képekkel illusztrálva, valamint lelőhelyekkel, részletes leírásokkal. Az oldal különlegessége, hogy az összes posztot magyar és angol nyelven is olvashatja.

Állapot: a blog 2014. júniusa óta nem frissült. 

Duci vagyok, kösz jól vagyok!...valószínű így is maradok

A rímes szlogenű ducisagok.eoldal.hu az előbbiektől eltérően nem a divatra fókuszál, hanem magára az életre, ráadásul igazán humorosan, sok öniróniával. Az oldalon a blog mellett helyet kapott még pasivélemény, a molettebbekre vonatkozó beszólások frappáns válaszokkal, valamint egy – sajnos nem túl aktív – gondolkodósarok. Az oldal üzemeltetője, Stella csakis vicces, illetve cikis élethelyzeteket, frappáns véleményeket és érdekességeket ígér, valamint azt, hogy fogyókúráról, önmarcangolásról, kesergésről egy szó sem fog esni.

Állapot: a blog 2012. augusztusa óta nem frissült.

Dagi vagyok! Vállalod?

A blog egy túlsúlyos lány mindennapjait mutatja be, lelket öntve a sorstársakba. Végre egy olyan oldal, ami bár humoros és csipkelődő, mégse úgy mutatja be a túlsúlyosak világát, mint egy zen templomot, ahol csupa mosoly és kacagás minden. Mert bizony kár tagadni, vannak nehezebb időszakok is, és a cél nem az, hogy elkerüljük ezeket, hanem hogy túl lehessen lépni rajtuk, és mindenki próbáljon ne arra figyelni, mások mit gondolnak róluk.

Tehát itt nem lesz sok szó öltözködésről, sminkről, diétákról, hanem arról, milyen is az igazi élet duciként és miként lehet ezzel a helyzettel megbarátkozni.

Állapot: a blog 2014. júliusa óta nem frissült.

Angol nyelvű oldalak

Ha valakinek jobb az angoltudása, akár külföldi oldalakról is meríthet egy kis önbizalmat. A Mashable a következőket ajánlja:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek