Szinte biztos, hogy rosszul használja a fogselymét

Az dicséretes (és szükséges is), ha valaki már eljutott odáig, hogy a fogmosás mellett még fogselymet is használ, azonban dr. Carlos Meulener New Jersey-i fogorvos szerint a legtöbben sajnos helytelenül alkalmazzák. Éppen ezért videót készített a célratörő és informatív Egyperces fogselymezés címmel, amelyben bemutatja, hogyan is kellene helyesen végezni a műveletet.

„A fogmosás önmagában remek, viszont nem elég. Az ugyanis nem távolítja el a fogak közötti baktériumokat" – mondta dr. Meulener. „A viaszolt fogselymek a legjobbak, ezeket az ujjaink köré kell tekerni, de ne annyira szorosan, hogy fájjon. A felső fogsorunknál a hüvelyk-, az alsónál pedig a középső ujjainkat használjuk. Mindkét esetben 2-3 centit hagyjunk közöttük és mindig csak az egyiket mozgassuk, a másik maradjon mozdulatlan" – teszi hozzá.

Fogselymezésnél arra is figyelni kell, hogy ne csak a fogak közötti területet tisztítsuk, hanem a fogak és az íny találkozását is. Óvatosan húzzuk fel/le a fogselymet az ínyig, majd egy félkörös mozdulattal húzzuk el egészen a fognyak feléig. Ez a műveletsorozat – a doktor szerint – mindössze egy percig tart, viszont arányaiban jóval többet használ, mint egy 3-4 perces fogmosás. "Fontos megjegyezni, hogy egyik sem létezhet a másik nélkül! A lerakódott plakk különböző fogínybetegségekhez, azok pedig rossz lehelethez, fogínyvérzéshez és akár fogveszteséghez is vezethetnek" - mondta a fogorvos.

Utóbbival egyébként világszerte a 35-44 év közötti felnőttek 15-20 százaléka találkozik élete során, szóval nézze meg a videót és használja végre helyesen a fogselymet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra